Leola Ouahabi och hennes Spanien tog sig vidare till kvartsfinal i EM trots förlust i matchen mot Erin Cuthberts Skottland.
Leola Ouahabi och hennes Spanien tog sig vidare till kvartsfinal i EM trots förlust i matchen mot Erin Cuthberts Skottland.

Spanien vidare efter nervösa minuter

Det blev en rysaravslutning på gruppspelet i fotbolls-EM. När allt var klart hade Spanien tagit andraplatsen – på samma poäng som Skottland och Portugal. England vann gruppen efter tre segrar och möter världstrean Frankrike i sin kvartsfinal.

ANNONS
|

Spanien förlorade den avslutande gruppspelsmatchen mot Skottland med 0–1. Men trots det spelar laget kvartsfinal mot skrällen Österrike på söndag.

Den spanske förbundskaptenen Jorge Vilda sade så här till Uefas webbplats:

- Vi måste analysera den här matchen och försöka ta reda på var vi kan förbättra oss, men vår andra halvlek var bättre än första. Skottland är ett utmärkt lag som jobbar hårt. De sista minuterna av matchen var så nervösa för oss, men sedan var vi glada.

ANNONS

Signeul ute

Skottland, som coachas av svenska Anna Signeul, tog ledningen strax innan pausvilan då Spaniens målvakt Sandra Panos gjorde en tokig utrusning. Bollen hamnade vid Caroline Weirs fötter och hon tryckte in 1–0. Spanien låg sedan strävsamt på för en kvittering, men den kom aldrig.

Men det räckte alltså för avancemang.

Samtidigt hade ytterligare ett skotskt mål tagit dem vidare i turneringen.

- Det är så synd att vi inte tog någon poäng mot Portugal eftersom det hade gjort att vi tagit oss till kvartsfinal. Men kanske var den här turneringen lite för mycket för oss den här gången, sade Signeul.

Pertfekt insats

Lika deppigt var det i Portugal.

Ett till mål från dem hade i stället skickat dem till kvartsfinal.

- Vår insats var perfekt. England är ett av världens bästa lag, men i kväll förtjänade Portugal åtminstone oavgjort, sade förbundskaptenen Francisco Neto efter 1–2 mot England.

ANNONS

England gick rent genom gruppspelet och rafsade åt sig en snabb ledning under torsdagskvällen. Redan efter sju minuter satte Toni Duggan 1–0. Ledningen blev inte långvarig – tio minuter senare höll sig Carolina Mendes nämligen framme och satte kvitteringsmålet.

Tre minuter in i den andra halvleken slet sig Nikita Parris fram i Portugals straffområde och smällde dit 2–1-målet för England – som möter en av guldfavoriterna, Frankrike, i sin kvartsfinal på söndag.

- Det kommer att bli tufft. Är det någon gång vi vill möta Frankrike är det nu, säger Toni Duggan.

TT
ANNONS