Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

_CAR8808 (3)
Debutant. Jacob Fredriksson gör sin första tävling som tränare.

Speciellt Uddevalla Swim Open inleds i dag

En stjärna simmar sin sista tävling och en huvudtränare gör debut. Helgens Uddevalla Swim Open blir speciellt för arrangörsklubben.

Under helgen – med start redan i eftermiddag till och med söndag – simmas årets upplaga av Uddevalla Swim Open i Walkesborgsbadet.

En annorlunda sådan.

Mattias Carlsson avslutar nämligen sin Uddevalla Sim-karriär innan han lämnar för Malmö Kappsimningsklubb där han parallellt med studier kommer att fortsätta sin satsning.

– Klart det är jättetråkigt att han lämnar, men vi stöttar honom i det beslutet och vill hans bästa. Jag hoppas att han och klubben får en fin avslutning tillsammans, säger Jacob Fredriksson.

Själv blev han nyligen huvudtränare för klubben och gör nu, vid bekant bassäng, debut i tävlingssammanhang.

– Det ska bli väldigt kul och spännande att se dem simma, framför allt med tanke på att det är hemmaplan. Jag ser verkligen fram emot helgen.

Vad tycker du utmärker tävlingen?

– Stjärnorna är på plats samtidigt som de yngre, och de får möjlighet att lära av de bästa inom svensk simning. Det känns jättekul och betyder mycket.

Bland de 13 deltagande föreningarna finns bland andra Eskilstuna, Halden, Helsingborg och Lysekil. OS-trion Stina Gardell, Ida Lindborg och Sophie Hansson kommer alla till start. Precis som Mattias Carlssons landslagskompisar Isak Eliasson och Jesper Björck.

I den tuffa konkurrensen ser Fredriksson positivt på hemmaklubbens chanser under helgen då knappt 40 grenar ska avverkas.

– Mattias kommer alltid att simma bra och det finns några till som jag tror kommer göra det. Hoppas att vi kan få en riktigt fin uppstart på säsongen.

MEST LÄST