Värdemätare. Matchen mot Gais i dag bir en bra värdemätare för var Ljungskile står just nu.
Värdemätare. Matchen mot Gais i dag bir en bra värdemätare för var Ljungskile står just nu.

Ståhl: "Gais blir en bra värdemätare"

Gais är nästa motståndare för Ljungskile i arbetet med att skapa ett slagkraftigt lag inför kommande spel i division 1.

ANNONS
|

Tränaren Glenn Ståhl tror att matchen kommer att blir en bra värdemätare för Ljungskiles del. Gais är ett superettalag med ambitioner att vara med och slåss om en allsvensk plats framöver.

– De har kvalité och är ett homogent lag. Jag tycker vi är på rätt väg och kunde vunnit mot Fredrikstad, så det blir ytterligare ett bra test, säger Glenn Ståhl.

Truppen är intakt så när som på Jonathan Gustafsson som vilar. Han fick en smäll på smalbenet mot Arameisk-Syrianska och där blev det en blödning som nu har blossat upp.

– Han är en spelare som inte gnäller i onödan, men nu låter vi honom vila i några dagar för att se om det hjälper, säger Glenn Ståhl.

ANNONS

Enligt uppgifter till Bohusläningen är det den amerikanske testmålvakten Zac Lubin som startar i målet.

Vad gäller nyligen värvade Hampus Bohman så spelar inte han heller. Den förre Oddevold- och Örgrytespelaren är indisponibel och går in i spel först mot Norrby på torsdag. I övrigt är Glenn Ståhl väldigt nöjd med den värvningen.

– Hampus är en spelare som jag tog kontakt med redan hösten 2014 när jag flyttade till Norge och han lämnade Oddevold. Men då valde han Örgryte. Han har funnits på mitt block länge och var också den spelare jag tog kontakt med först när jag tog över Ljungskile. Men han ville hålla dörrarna öppna ett tag, men nu är jag glad att det löst sig, säger Glenn Ståhl.

Hampus Bohman själv är nöjd med att det nu är klart med Ljungskile. Efter att han inte fick nytt kontrakt med Örgryte i höstas har han avvaktat och funderat på vad han egentligen vill.

– Jag kom fram till att jag vill bo kvar i Göteborg så detta passar mig perfekt, säger han.

ANNONS