Fin start. Från vänster: Amanda Ragnevi, Martine Strandvik och Peggy Delvret representerar Uddevalla Konståkningsförening i elitserien.
Fin start. Från vänster: Amanda Ragnevi, Martine Strandvik och Peggy Delvret representerar Uddevalla Konståkningsförening i elitserien. Bild: Privat

Stark start i elitserien: "En fantastisk insats"

Uddevalla Konståkningsförening hade tre åkare på plats i elitseriepremiären i Luleå i helgen som gick. Bäst gick det för Peggy Delvret som slutade sexa i juniorklassen.

ANNONS
|

Samtliga klasser i elitserien tävlade i första deltävlingen i Luleå Coop Arena . Uddevalla Konståkningsförening hade alltså tre åkare på plats och alla visade fin form så här tidigt på säsongen, enligt tränaren Anne-Louise Elwing.

Amanda Ragnevi, i ungdom 13, slutade på en 12:e plats efter att ha åkt upp sig från 14:e plats i kortprogrammet.

I juniorklassen slog både Peggy Delvret och Martine Strandvik sig in bland topp tio.

– En fantastik insats, säger Elwing.

Peggy Delvret, som är ny i juniorklassen i år, låg på en 16:e plats efter det korta programmet. Men i långa blev det en riktig fullträff med en femte plats och därmed totalt en sjätte plats.

ANNONS

Martine Strandvik låg 12:a efter lördagens korta program och klättrade även hon i resultatlistan och kom på en 8:e plats.

– Jag är jättenöjd med samtliga insatser här i Luleå och ser fram emot höstens fortsatta deltävlingar i elitserien, säger Elwing.

ANNONS