Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/137
ANNONS ▼

Stjärnornas galna löner – år för år

NHL införde ett lönetak för drygt tio år sedan – trots det har lönerna ökat rejält för flera av stjärnorna.

Lönerna för stjärnorna i NHL – världens bästa hockeyliga är offentliga sedan en lång tid tillbaka. Sedan säsongen 1989-90 när Mario Lemieux var bäst betald i Pittsburgh Penguins med sina 17 miljoner kronor så har lönerna bara ökat och ökat.

Under årets säsong är det Anze Kopitar som spelar för Los Angeles Kings som är bäst betald i NHL med sina 125 miljoner kronor. En rejäl ökning från Mario Lemieuxs ”fjuttiga” 17 miljoner kronor.

Sett till listan med de fem bäst betalda spelarna per säsong sedan 1989-90 återkommer tre svenska spelare på listan. Peter Forsberg, Mats Sundin och Nicklas Lidström. Den sistnämnde sägs ha tjänat drygt en miljard kronor på sin karriär i NHL. Något han nyligen fick frågan om av Expressen i en intervju.
– Nej, riktigt så mycket tror jag inte att det var... Men det är lite känsligt att prata om pengar.
– Jag tror att det är lite svenskt, att man inte ska prata om vad man tjänar, eller röstar på. Det är en känslig fråga i Sverige helt enkelt.

Spana in listan med de fem bäst betalda spelarna i NHL per säsong ända från 1989 till idag – och den sjuka löneutvecklingen.

MEST LÄST