Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

simning
Hela truppen. Uddevalla Sim tog tre medaljer i Sum-sim i Malmö.

Succémästerskap för Uddevalla Sim

Uddevalla Sim gjorde sitt bästa Sum Sim någonsin när tävlingen avgjordes i Malmö. Facit blev tre medaljer och flera fina prestationer med många personliga rekord.

Under helgen simmades ungdoms-SM i simning, eller Sum-Sim som det också kallas, på Lindängsbadet i Malmö. Ett arrangemang som samlar omkring 900 av Sveriges bästa ungdomar i åldrarna 12-17 år.

Uddevalla Sim hade 17 simmare på plats och dessa presterade riktigt bra.

– Vi gör ett kanonmästerskap, för det första är det kul att så många har kvalificerat sig hit och får ta med sig erfarenhet inför framtiden, Men även att många presterar på en så hög nivå, sammanfattar tränare Jacob Fredriksson.

En av dem som lyckades bäst var Oskar Gustafson som tog ett silver och ett brons på 100m respektive 200m bröstsim, bägge på nya personliga rekord. Gustafson simmade även final på 200m frisim där han slutade sjua.

Även Oskar Robertsson lyckades bra och tog sin första nationella mästerskapsmedalj. På 200m bröstsim sänkte han sitt personliga rekord med totalt sju sekunder till 2.24.73 vilket räckte till ett brons. Robertsson simmade även final på 100m bröstsim där han slutade på sjundeplats.

Charlie Tranberg simmade final på 400m frisim och slutade på en sjundeplats. Marit Cuperus simmade final på 800m frisim och 400m frisim där hon slutade sexa respektive sjua i landet.

–- Det är många prestationer som bör lyftas fram under dagarna i Malmö och sammantaget blir det klubbens bästa Sum-Sim, säger Fredriksson.

Med från Uddevalla Sim var även Alexander Assor, Edwin Larsson, Fanny Aronsson, Lovisa Alsop, Evelina Wester, Juni Karfunkel, Sofia Abrahamsson, Gabriel Hansson, Axel Gustavsson, Emilia Ström, Linnea Persson, Jakob Jospehson och Elias Robertsson.

MEST LÄST