Födelsedagsbarn. Marcus Kinhult, 19 år  på fredagen.
Födelsedagsbarn. Marcus Kinhult, 19 år på fredagen.

Succéstart för Skaftögolfare – igen

Han blev blixtinkallad som amatör till Europatouren i Schweiz. Men på banan parkerar Lysekilsgolfaren Marcus Kinhult i toppen. Han är fyra efter två dagars spel.

ANNONS
|

Ett sent avhopp öppnade dörren för amatören Marcus Kinhult som fick en inbjudan att spela Europatourtävlingen i Schweiz. Och väl på plats tar han följe i täten.

Efter två dagars spel ligger Kinhult, som fyllde 19 år på fredagen, på fjärde plats. Han är nio slag under par. Han följde upp torsdagens 65-runda, med en 66-runda på fredagen. En perfekt födelsedagspresent till sig själv.

"Många dagar kvar"– Kul att vara med från början men det är många dagar kvar, förhoppningsvis fortsätter jag att spela problemfritt, sa Kinhult till svenskgolf.se efter första dagens spel.

Kinhult är fyra slag bakom ledaren, skotten Danny Willett, och tre slag bakom sydkoreanerna Yang och Baek, som delar andraplatsen.

ANNONS

I juni gjorde Lysekilsgolfaren succé på Nordea masters. Efter två rundor var han i ledningen men tappade något på sista dagens spel och föll till en 33 plats.

ANNONS