St Louis Oskar Sundqvist snurrar runt och sätter 1–0 bakom sin egen rygg i matchen mot Vegas.

Sundqvist tillbaka med besked: Extra roligt

Sedan en vecka är Oskar Sundqvist tillbaka på isen efter stjärnsmällen han fick för en månad sedan. Nu bidrog han till St Louis 5–3-seger i NHL-ishockeyn med två mål.

|

I och med målen fördubblade han sin totala målskörd i den 72 matcher långa NHL-karriären.

Sundqvist satte matchens första mål på ett spektakulärt sätt – han passerade Vegasmålvakten Marc-André Fleury, gick ner på ena knät och roterade samtidigt som han petade in pucken bakom egen rygg och in i mål.

- Jag såg att han (målvakten Marc-André Fleury) var ur position, så jag försökte bara att få in den underifrån, säger Sundqvist.

"Är helt återställd"

I en träningsmatch i slutet av september fick han en ful blindside-tackling av Washingtons Tom Wilson och låg kvar länge innan han hjälptes av isen. Wilson straffades med 20 matchers avstängning. Sundqvist missade åtta matcher och har nu spelat tre sedan han gjorde comeback i förra veckan.

- Jag är helt återställd. Och det känns bättre och bättre på isen. I första matchen var det lite sådär, jag tänkte lite för mycket på vad jag skulle göra, men sedan har det gått bra, säger han till Aftonbladet.

Sundqvists svenske lagkompis Carl Gunnarsson spelade sin första match sedan han blev knäskadad i mars.

Calgary vände

Calgary hämtade in ett 1–4-underläge efter första perioden mot Colorado och vann med 6–5.Mikael Backlund gjorde säsongens andra mål för hemmalaget, och fick dessutom med sig en assist.

Carl Söderberg gjorde sitt femte mål för Colorado under säsongen, och såg till att bortalaget gick till periodvila inför tredje perioden med 4–1-ledning. Men då började Elias Lindholm Calgarys upphämtning, med en reducering till 2–4 under periodens första minut. Och därefter fortsatte målen att trilla in, till ställningen 6–4.

Det räckte inte att Gabriel Landeskog reducerade för Colorado med en dryg minut kvar av matchen. Anaheim åkte på sjunde raka förlusten då man förlorade, på straffar, mot New York Rangers. Rickard Rakell räddade en poäng åt hemmalaget med sitt 2–2-mål med en halv minut kvar av ordinarie tid. I straffläggningen gjorde Rangers Mats Zuccarello och Mika Zibanejad mål.