Supertalangen som blommat ut

Liridon Kalludra beskrevs som en av de största talangerna Uddevallafotbollen fått fram. De senaste åren har han spelat i Norge och nu väntar spel i högsta ligan med norska Kristiansund.

ANNONS
|

Nu 26-årige Liridon Kalludra började sin fotbollsbana i Svane. Via IFK Uddevalla värvades han till Ljungskile efter att tränaren David Wilson fått syn på honom inför den allsvenska säsongen 2008.

Efter tideni Ljungskile gick han tillbaka tillIFK Uddevalla. I den vevan gjorde han också ett antal landskamper, närmare bestämt sju U17- och sju U19-landskamper.

Så småningom tog hans karriär ny fart i Norge. Dit flyttade han inför säsongen 2010.

– Jag gör mitt sjunde år i Norge nu och trivs riktigt bra, säger Liridon inför kommande säsongen i Tippeligan med Kristiansund.

I skymundan har mittfältaren nu visat att de som tidigt såg talangen i honom hade rätt. I Kristiansund, 20 mil sydväst om Trondheim, har han nu hittat rätt och utvecklats till en av lagets viktigaste spelare. Med ett avbrott. Säsongen 2015 lämnade han klubben och värvades till Sarpsborg i högsta ligan. Men sejouren där blev kortvarig.

ANNONS

– Det kändes inte rätt och efter ett tag ringde den gamla klubben och frågade om jag ville tillbaka. Då snackade jag med Sarpsborg om hur det kändes och det bestämdes att jag skulle tillbaka, säger han.

Han är tystlåten och fåordig om sina mål med kommande säsong. Kristiansund vann det som kallas Obosligan förra säsongen och spelar i år i högsta norska ligan.

– Mitt mål är att få vara skadefri och få spela och göra det bra, säger han.

När Bohusläningen pratar med Liridon Kalludra är han precis på väg till träningen. Förberedelserna är i full gång och första träningsmatchen spelas mot divisionskollegan Sogndal borta den 28 januari.

Annars är fokus först och främst på seriepremiären mot Molde hemma den 1 april. Matchen har något av derbykaraktär över sig då städerna inte ligger långt från varandra.

– Målet är ju att stanna kvar i serien. Jag tror vi kan göra det för vi har ett riktigt bra lag, säger Liridon Kalludra.

Under ledigheten från den norska fotbollen var han hemma i Uddevalla och spelade futsal. Men inte med IFK Uddevalla futsal utan med nya klubben Diaspora.

– Jag var hemma under vintern och spelade lite futsal med mina vänner, säger Liridon Kalludra.

ANNONS

Men någon mer futsal den här säsongen blir det inte. Ryktet sa att han skulle komma till Uddevalla för att spela med Diaspora i seriefinalen mot Lidköping den 28 januari. Men så blir det inte.

– Det är fotboll som gäller för mig nu och då har vi träningsmatch så det blir omöjligt, säger han.

Fakta: Liridon Kalludra

Ålder: 25år

Bor: Kristiansund i Norge

Klubb: Kristiansunds FK, fotboll och Diaspora, futsal

Tidigare klubbar: Svane, IFK Uddevalla, Ljungskile SK och Sarpsborg

Aktuell: Har precis dragit i gång försäsongen inför starten i Eliteserienden 1 april

ANNONS