Mattias Svensson låg bakom Grebbestads femte segern.

Svensson vände för Grebbestad

Grebbestad fortsätter klättringen mot division 2-toppen – med femte raka segern. – Nu ska det bli jätteroligt att möta Kalmar FF i cupen, säger tränaren Mattias Pettersson-Pohl efter 2–1 (0–1) borta mot Rynninge.

|

För fem omgångar sedan låg Grebbestad under nedflyttningsstrecket. Så långt hade det endast blivit tre segrar efter en strulig vårsäsong. Men efter det har trenden vänt fullständigt. På lördagen kom femte raka segern. Plötsligt är inte Grebbestad 14 poäng från en kvalplats – nu skiljer det fem poäng till tabelltvåan IFK Uddevalla.

– Men vi tar en match i taget och tittar inte längre fram än så, säger Pettersson-Pohl.

Trots segern var Grebbestad i underläge med 1–0.

Stor matchvinnare blev Mathias Svensson som kvitterade och slog in det avgörande målet. Båda kom i den andra halvleken. 1–1 efter fem minuter på passning från Granit Berisha, segermålet nickades in på ett långt inlägg från Anton Henriksson.

I Grebbestad gjorde målvakten Kristoffer Björk, som klubben lånat från Örgryte, debut och ersatte därmed ljumskskadade Marcus Gerd.

– Det var en bra prestation av Kristoffer. Han gjorde några avgörande räddningar, säger Pettersson-Pohl.

Även mittbacken Tobias Carlsson, dirigenten Marcus Svensson och tvåmålsskytten Mattias Svensson svarade för starka insatser.

Grebbestad spelar två hemmamatcher kommande vecka. Mot Kalmar FF i Svenska cupen på onsdag och Kumla på lördag.