Målskytt. Petrit Zhubi gjorde 1–0 för Sverige mot Finland.

Sverige chanslöst mot Finland

Sverige var chanslöst mot Finland i premiärmatchen i Nordic cup i futsal i norska Trondheim.

|

Fyra spelare från IFK Uddevalla var med i den svenska truppen mot Finland. Målvakten Marcus Gerd fick sitta på bänken då hans kollega Christoffer Solberg stod. Petrit Zhubi och Emilio Rossi var med liksom landslagsdebutanten Mergim Berisha.

Det var också Petrit Zhubi som gav Sverige ledningen med 1–0 efter fyra minuters spel efter fint förarbete till målet av Anel Coralic. Men sedan var det roliga slut för Sveriges del.

Finland kunde kvittera ganska omgående på ett mycket vackert volleyskott. I den andra halvleken var det Finland för hela slanten och Sverige hade stora problem. Finland tog ledningen med både 2–1 och 3–1. Sverige försökte få till spelet framåt, men lyckades inte riktigt. När Finland gjorde 4–1 var matchen i princip avgjord.

Det hjälpte inte att Sverige tog ut målvakten och spelade med en så kallad joker mot slutet. Finland hann med att göra också 5–1 och 6–1 innan slutet och det var aldrig något snack om var segern skulle gå.

Sverige spelar sin nästa match i Nordic cup på onsdagen och då står Danmark för motståndet.