Ta en match i taget – den allra viktigaste

Vi har inte dragit ett streck över 2016. Vi har bara fyllt våra minnesalbum och lagt dem i förvar. Ingenting har försvunnit utan allt finns kvar. Men nu går det inte att leva på förra året längre. Nu finns allt det bästa framför oss. Visst är det underbart?

ANNONS
|

Det finns många som kan sätta ord på saker som är svåra att sätta ord på. Så varför uppfinna hjulet en gång till?

”Jag tror, när vi går genom tiden, att allt det bästa, inte hänt än”. Håkan Hellström vet ju vad han sjunger om.

”Den mätta dagen, den är aldrig störst. Den bästa dagen är en dag av törst”. Även Karin Boye har ju koll.

Så. När året är nytt och vi hinner blicka tillbaka så är det ju allra bäst att låta bli. Vi har tolv månader av ovisshet framför oss och det är den törsten som vi ska hålla fast vid.

ANNONS

Nu ska jag göra det enkelt för er som läser 2017 års första sportkrönika i Bohusläningen. Jag ska tala om för er vad ni ska se fram emot allra mest under årets första halva – och dessutom hur det kommer att gå. Håll i er.

Om mindre än en vecka startar handbolls-VM i Frankrike. Mikael Appelgren kommer att spela en viktig roll för Sverige i mästerskapet som blir lite av en omstart för landslaget. Flera spelare är färska, några är till och med helt nya i sammanhanget vilket kommer att märkas på resultatet. Sverige går till åttondelsfinal där det blir en knapp vinst, men sedan tar det stopp i kvarten.

Redan nu i helgen spelar IFK Uddevalla futsal två hemmamatcher på en helg. Klubben själva kallar det för en superhelg och visst är det så för futsalfantasterna. Jag tror att det bli dubbla vinster och därmed ligger vägen till slutspel öppen. Efter att semifinalen avverkas relativt enkelt får laget chans till revansch i SM-finalen. Tredje gången gillt? Ja, guld till IFK i Helsingborg den 4 mars.

På samma dag som SM-finalen i futsal går springer Meraf Bahta inomhus-EM-final på 1500 meter. Trots att Bahta slår nytt svenskt rekord räcker det inte till guld – men väl ett silver.

ANNONS

I maj är det dags för det första seriederbyt mellan Oddevold och Ljungskile på 22 år. Hälften av spelarna var knappt födda då de möttes senast men har knappast missat rivaliteten. Jag tror (och verkligen hoppas) på en publikfest med solig inramning. 3–3 och alla kan gå hem ganska nöjda?

Pia Sundhage gör sin sista insats som förbundskapten i landslaget under EM i Nederländerna i juni. Sverige krånglar sig vidare till semifinal men förlorar. Det blir ändå en bronsmedalj. Samtidigt spelar U21-landslaget och Håkan Ericson EM i Polen utan att matcha 2015 års uppställning. I tuff konkurrens blir de utslagna i gruppspelet.

Det finns många höjdpunkter att se fram emot under den närmaste tiden. Många fler än den som nämns här. Jag lämnar den här krönikan med ett citat från Conny Karlsson, fotbollstränaren som vann SM-guld med Helsingborg 2011. ”Nästa match är den allra viktigaste, just därför att den är nästa match”. Låt 2017 komma – med nästa match. Och nästa....

ANNONS