Två nya spelare klara för LSK

På övergångsfönstrets sista dag värvade Ljungskile SK två spelare - en mittback och en målvakt.

ANNONS
|

Tidigare i veckan blev det klart att Ljungskile lånar ut nyförvärvet Peter Mandic till Gauthiod. Bara timmar innan transferfönstret stängde blev det klart med hans ersättare.

Det är 25-årige mittbacken Roger Thompson senast i Trelleborg som skrivit på fram till sommaruppehållet. Den reslige mittbacken (193 centimeter) har också meriter från IFK Mariehamn i högsta finska ligan bland annat.

– Han är en stor mittback som har tränat med oss två pass. Vi fick ett gott intryck av honom och har också fått goda referenser på honom. Han har en klokskap i sitt spel och är duktig i luften, säger tränaren Glenn Ståhl.

ANNONS

Under fredagen blev även målvakten Zac Lubin klar, också han fram till sommaruppehållet. Han har tränat och spelat med Ljungskile de senaste veckorna. 27-åringen vaktade målet när Ljungskile vann mot Vänersborgs IF den 8 mars, samt i förlustmatchen mot Gais.

Lubin kommer närmast från Swope Park och Roughnecks FC i United soccer league, den amerikanska andraligan. Han har också spelat 20 matcher med IFK Luleå i division 1 norra under säsongen 2014.

– Vi har haft mycket dialog med vår målvaktstränare Mattias Gustafsson kring Lubin och kommit överens om att satsa på honom.Hans ord har vägt tungt i detta och vi är glada att vi hittade en lösning, säger Glenn Ståhl som också beskriver Lubin som en reslig målvakt med stor räckvidd.

Glenn Ståhl betonar att det är viktigt för Ljungskile att få konkurrens både på målvakts- och mittbackpositionen. En konkurrens som gör att spelarna växer.

– Vi prioriterar en konkurrenssituation mellan våra målvakter. Det är speciellt att vara målvakt och vi märkte redan första veckan när Zac anlände och började träna vad det betydde för Simon (Forslund), säger Glenn Ståhl.

Han välkomnar en liknande konkurrenssituation på övriga positioner, bland annat den som mittback.

– Vi har nu konkurrens om två platser, precis som vi vill ha. Alla spelare ska ha vittring på att få spela och ge allt, då blir vi heller inte så sårbara för skador och avstängningar, säger Ståhl.

ANNONS

I lördagens träningsmatch mot FC Trollhättan kommer både Lubin och Thompson att vara med. Simon Svanberg har en känning i låret och står över. Dessutom har Hampus Dahlqvist brutit tummen och väntar på besked om det blir operation eller inte.

– Förhoppningsvis är han spelklar till premiären den 17 april, säger Ståhl.

ANNONS