Uddevalladuon får döma vidare i VM

Mirza Kurtagic och Mattias Wettervik får döma vidare i handbolls-VM – men än så länge är det oklart vilken match det blir härnäst för det svenska domarparet.

ANNONS
|

Uddevalladuon Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik har lyckats bra med sina domaruppdrag under sitt första herr-VM där de efter söndagen har dömt fem matcher.

På söndagskvällen fick de en ny match, Frankrike mot Island i Kölns Lanxess arena med plats för 18 000 åskådare. Frankrike vann till slut med 31-22 och uddevalladomarna var nöjda efter matchen.

– Vi gjorde en mycket stabil insats i matchen Frankrike-Island, där vi är väldigt nöjda och har fått god feedback även om vi har en liten längre matchgenomgång under morgondagen, säger Mattias Wettervik.

Har mer att ge

Efter den matchen fick Wettervik och Kurtagic beskedet att de blir kvar i mästerskapet som ett av tio kvarvarande par.

ANNONS

– Nu gläds vi åt detta, och ser fram emot kommande nominering. Känns självklart helt fantastiskt, men vi hoppas och tror att vi har ännu mer att ge framöver, så får vi se hur långt det räcker i den stenhårda konkurrensen som är mellan domarna som alla håller mycket hög kvalitet, säger Wettervik.

LÄS MER:Bra betyg för Uddevalladomarna i toppmatchen

LÄS MER:"Ett kvitto på att vi har fått en bra start"

ANNONS