Uddevalla HC kämpade på bra i två perioder, men föll igenom totalt när Rönnäng ökade farten. (Arkivbild)

UHC orkade inte behålla ledningen

Med halva matchen spelad tog Uddevalla HC ledningen mot Rönnäng. Men orken tröt när hemmalaget svarade direkt.

|

Kvalet till division 2 har inte gått UHC:s väg. Inför bortamötet med Rönnäng hade laget tre raka storförluster, och möjligheterna till en bra placering var redan borta.

Efter att ha släppt in mål i sitt eget powerplay lyfte UHC sitt spel rejält i den första perioden. Sebastian Hagselius kvitterade efter elva minuter, och kanske borde laget även ha tagit ledningen.

– Ja, vi skulle ha satt fler av de lägen vi fick i början av matchen, säger tränaren Stefan Olsson.

Men ledningsmålet skulle komma. I andra perioden fick UHC ett powerplay som Mikael Thomasson förvaltade genom att sätta 2–1. Olyckligtvis för UHC lyckades Rönnäng både kvittera och ta ledningen minuterna senare. Därefter var UHC chanslöst.

– Vi orkade inte komma ikapp efter det. Nu är det viktigt att avsluta på ett fint sätt. Det är jämnt i toppen och därför måste vi uppträda på ett sportsligt sätt, säger Olsson.