Mot toppen. Henrik Fridolvsson sticker inte under stol med att Vänersborgs FK siktar högt i årets division 2.
Mot toppen. Henrik Fridolvsson sticker inte under stol med att Vänersborgs FK siktar högt i årets division 2.

Vänersborg obesegrat inför starten

Henrik Fridolvsson lämnade Ljungskiles Akademi och tog sig an Vänersborgs FK i division 2 den här säsongen. Laget är obesegrat på försäsongen och var nära att ta sig vidare från Svenska cupens gruppspel.

ANNONS
|

När division 2-fotbollen drar i gång på Kamratgården på fredagskvällen ställs IFK Uddevalla mot Vänersborgs FK. Ett Vänersborg som är obesegrat på försäsongen och blev rejält omskrivet i samband med Svenska cupens gruppspel. Division 2-laget överraskade alla och vann över Örgryte och spelade oavgjort mot Halmstad BK och IFK Norrköping.

– Framgångarna i cupen ger oss ett enormt självförtroende så klart. Det är något vi kan plocka fram när de går tungt eller när vi behöver energi av någon annan anledning, säger Henrik Fridolvsson som kommer från Uddevalla.

Vad var det som gjorde att ni lyckades så bra?

– I viss mån var det kanske underskattning även om jag vet att alla tränarna jobbat hårt för att undvika det. Men framför allt var vi extremt väl taktiskt förberedda inför matcherna. Jag hade sett ett par-tre matcher med samtliga lagen på video så vi visste rätt väl hur vi kunde såra våra motståndare. sedan skrällde vi ju faktiskt mot J Södra redan förra året.

ANNONS

Att Vänersborgs FK är obesegrat på försäsongen är ingenting Fridolvsson drar särskilt stora växlar på. Träningsmatcher är annat är tävlingsmatcher, tycker han.

– Det märks att vi har spelare som är extremt skickliga och hängivna att följa matchplanen. Spelare som spelar med stort hjärta, men jag skulle bli extremt förvånad om vi är obesegrade när serien är slut.

Att gå från att träna ungdomar i Ljungskiles Akademi till seniorer i Vänersborgs FK är inget stort steg, enligt Fridolvsson som tidigare även jobbat i Häcken och FC Trollhättan.

– Det handlar om att jobba med elittänkande spelare så det är ingen större skillnad i arbetssättet. Ambitionen och målsättningen är densamma, säger han.

Vänersborgs FK har ambitionen att vara med i toppen av division 2. Fridolvsson tror det blir en jämn serie där han tippar att IFK Uddevalla, FC Trollhättan och Karlstad BK också kommer att bli topplag.

I Vänersborgs spelar Gabriel Persson, Robin Iglicar, och Mathias Carlsson som tidigare varit i Ljungskile bland annat. Matchen mot IFK Uddevalla i premiären blir en bra värdemätare på var laget står.

– Det kommer att bli en jättetuff fajt mellan två lag som vill vinna. Därför kommer det nog inte heller att bli alltför slutet är min känsla.

ANNONS

Han har i stort sett alla spelare tillgängliga inför premiären. Det är bara Viktor Käkele som är sjuk och Vedat Mehmeti avstängd efter en utvisning sista matchen i fjol.

Fakta: Premiäromgången

Fredag 7 april: IFK Uddevalla–Vänersborgs FK

Lördag 8 april: Lidköpings FK–Vårgårda, FC Trollhättan–Nordvärmland, Lerums IS–Skoftebyn, Vänersborgs IF–Stenungsunds IF, Grebbestad–Karlstad BK, FBK Karlstad–Gauthiod.

ANNONS