Kris Versteeg och hans Växjö var skäret före Timrå, som i den här situationen mot Morten Madsen.

Växjö bröt tunga bortasviten

Formsvaga jumbon Timrå stod för motståndet – då passade Växjö på att bryta sin mörka bortasvit på sex raka förluster. Meriterade nyförvärvet Kris Versteeg stod för ett mål och en assist då Växjö vann med 5–1.

|

Växjö hade inte vunnit på bortaplan sedan den 5 januari då Luleå besegrades med 3–2.

Nu kom en efterlängtad bortaseger som dessutom förde det regerande mästarlaget upp på kvartsfinalplats i en jämn streckstrid.

- Det är jätteskönt. Sedan har det varit många täta och jämna matcher som vi förlorat. Så höjer vi oss ett par snäpp så vet vi att vi har kvaliteten att vinna på bortaplan också, sade Växjötränaren Sam Hallam till C More.

Två nya spelare låg bakom trendbrottet.

Första målet

Backen David Bernhardt sköt ledningsmålet i första perioden, hans första mål i sin elfte match i Växjötröjan efter flytten från Djurgården i början av januari.

Dubble Stanley Cup-mästaren Kris Versteeg gjorde 2–0 i början av andra perioden på en retur sedan Timråmålvakten Niklas Svedberg först räddat Brendan Shinnimins skott.

När 3–0 kom i numerärt överläge var det ombytta roller. Versteeg sköt och Shinnimin prickade in returen.

Versteeg, 32, kom från KHL-klubben Avangard Omsk i början av månaden och har på fyra matcher svarat för två mål och tre assist. Hans samspel med Shinnimin i förstakedjan med Roman Horak som center har lyft Växjö.

Nionde raka

Växjö gjorde sitt tredje mål i mittperioden sedan Joel Persson slagit till i numerärt underläge. Då bakom Victor Brattström som byttes in i stället för Svedberg efter tredje målet.

Dominik Bokk satte 5–0 i tredje perioden innan Jonannes Kinnvall tröstmålade för hemmalaget.

Timrå åkte på nionde raka förlusten och hoppet om att klara sig undan kval finns fortfarande i teorin men knappast i praktiken. Med nio omgångar och 27 poäng kvar att spela om skiljer det 17 poäng upp till rätt sida kvalstrecket.