ATTACK. Munkedal, här representerat av Simon Söderlund, måste vinna två matcher för att vara säkra på superettaspel i höst.
ATTACK. Munkedal, här representerat av Simon Söderlund, måste vinna två matcher för att vara säkra på superettaspel i höst.

Vinna eller försvinna för Munkedals BTK

Efter en hel säsong kommer allt att avgöras på lördagen. Då spelar Munkedals bordtennisklubb för sin fortsatta elitstatus.

ANNONS
|

Det blir en intensiv och spännande dag i Munkedals sporthall på lördag.

Munkedals ambition var att sikta på en topplacering i superettan, men efter skador i truppen har de önskade resultaten uteblivit. I stället för kval uppåt får laget nu fokusera på att rädda sig kvar.

Kvalet blir intensivt med tre matcher på en dag. Dagen inleds med Munkedal-Eskilstuna, följs av Eskilstuna-Kvarnby och avslutas med mötet Munkedal-Kvarnby.

– Ett av dessa tre lag tar en plats i superettan. Övriga hamnar i division 1 till hösten, säger Benny Johansson som trots allt är försiktigt optimistisk.

– Med tanke på att vi kommer från superettan får vi väl hållas som favoriter, men kval är kval. Det ska spelas om det också, säger lagledaren Benny Johansson som kan blicka tillbaka på en besvärlig säsong med skador och uteblivna nyförvärv.

ANNONS

Calle Ahlander, som förväntades vara något av ett ankare i laget, dras med en besvärlig skada som troligen måste opereras vilket omöjliggör spel på lördag. Laget består därför av följande spelare: Finn Tugwell, Simon Söderlund, Jimmy Ojakangas, Erik Åhman och Peter Hedram.

Skulle Munkedal klara helgens tuffa uppdrag är det oklart hur truppen ser ut i höst då alla kontrakt är skrivna på ett år.

– Men jag är redan kontaktad av flera spelare som är intresserade av att få spela för oss, säger Benny Johansson.

ANNONS