WEBB-TV: Uddevallakvintett till taido-EM

Uddevalla skickar fem stycken deltagare när tadio-EM avgörs i början av augusti. – Det ska bli kul och se hur de unga deltagarna tar för sig, säger landslagschefen Christian Ojala.

ANNONS
|

I början av augusti avgörs taido-EM i Angers i västra Frankrike.

Uddevallas Taidoklubb, Taikei, skickar fem deltagare: nämligen Daniel Andersson, Olivia Linde, Philip Högberg, Emelie Roos och Sylvester Sandin.

– Framför allt Philip, som vann SM-guld, kan vi ha lite förhoppningar på, säger Håkan Linde.

Philip, Olivia och Sylvester har gått direkt från ungdomsgruppen till landslaget så det är ett gäng unga utövare som Uddevalla skickar.

– Det borde ju visa för de andra ungdomarna att alla, oavsett ålder, kan hamna i landslaget, säger Linde.

Läger i Uddevalla

Landslaget ska på ett läger i Uddevalla innan avfärden till Angers.

Även Strömstad skickar utövare till EM. Dessa är Akkanat Jensen, Anna Cervin och Per Genberg.

ANNONS

Anna Cervin och Akkanat Jensen har båda medaljer från förra EM att försvara. Cervin ett guld och ett brons och Akkanat lyckades knipa ett guld och ett silver.

Landslagschefen Christian Ojala har stora förhoppningar på sin trupp.

– Ja, Sverige räknas som topp tre i världen så det klart att vi har förhoppningar på framstående placeringar, men vi skickar ett ungt lag i år så det är mest en se och lära turnering där VM i Finland om två år är det stora målet.

Väst dominerar

Under EM avgörs flera olika discipliner både individuellt och i lagtävlingar och i en av herrarnas lagtävling så består laget nästan bara av deltagare från klubbarna från väst.

– Tre av fem deltagare är från Uddevalla och Strömstad, de övriga är från Malmö och Göteborg. Trots att de är från olika städer så känner alla varandra bra så det ska inte vara några större problem, säger Ojala.

ANNONS