Zlatan stor cuphjälte för United

|

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att bära Manchester United. I Ligacupfinalen klev svensken återigen fram och i rollen som hjälte där han med sina två mål, det avgörande i den 87:e minuten, sköt hem titeln till United och hyllades rejält av tränarne José Mourinho efter matchen.

–Han var grym. Pogba var på samma nivå, men Zlatan var bäst i en match där motståndarna under stora delar var bättre än vi. De förtjänade att gå till förlängning, men Zlatan gjorde skillnaden, säger Mourinho till Sky Sports.

Finalmotståndaren Southampton förde i långa stunder finalen spelmässigt och United visade prov på imponerande effektivitet, inte minst i den första halvleken.

Fick mål bortdömt

Zlatan inledde målskyttet efter knappa 20 minuter när han prickade in en frispark och ytterligare 20 minuter senare satte Jesse Lingard dit 2-0.

Dessförinnan hade Southamptons italienareManolo Gabbidini fått ett mål felaktigt bortdömt för offside vid ställningen 0-0, men nyförvärvet från Napoli skulle få revansch.

Strax innan halvtid satte han dit reduceringen och i början av den andra halvleken kvitterade han med ett snabbt avslut efter en hörna.

"Jag kom hit för att vinna"

Southampton var sedan nära att ta ledningen flera gånger och hade bland annat en boll i stolpen.

Men mot slutet var det talismanen Zlatans tur att kliva in handlingen igen. Ett perfekt avvägt inlägg från Ander Herrera nådde Zlatan som kunde nicka in segermålet tre minuter före full tid.

– Det var det här jag kom hit för. Jag kom hit för att vinna och jag vinner. Jag måste fortsätta eftersom ju mer jag vinner desto mer nöjd blir jag. Man uppskattar mer att vinna ju äldre man blir, allt handlar om att samla på sig troféer, säger Zlatan till Sky Sports efter matchen.

Titeln är Zlatans totalt 32:a under klubblagskarriären.

Fakta: Ibrahimovics klubblagstitlar

Ajax: två ligatitlar, en ligacuptitel, en supercup­titel.

Juventus: två ligatitlar (dock återkallade sedan det framkommit att Juventus varit inblandat i en korruptionshärva).

Inter: tre ligatitlar, två supercuptitlar.

Barcelona: en ligatitel, två supercuptitlar, en Uefa supercup-titel, en seger i klubblags-VM.

Milan: en ligatitel, en supercuptitel.

Paris Saint-Germain: fyra ligatitlar, tre supercuptitlar, tre ligacuptitlar, två cuptitlar.

Manchester United: en supercuptitel (Community shield), en ligacuptitel.