Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Provspelar. Smögenbördige David Stenman med ett förflutet i IFK Göteborg, Qviding och Torslanda är en av sex målvakter som Oddevold ska testa.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Stenman provar med Oddevold

Oddevold skulle spelat internmatch. Men skador och sjukdomar gjorde att det blev vanlig träning i stället.

– Förmodligen blir det match mot Grebbestad i nästa vecka i stället, säger assisterande tränaren Tony Fylksjö.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Tanken var att det skulle blivit en internmatch på Thordéngården under måndagskvällen. Tränaren Jan-Erik Lien och Tony Fylksjö ville se testspelarna i matchsituation.

Men när sju spelare ringt sig sjuka och flera är skadade insåg man att det inte gick att få i hop två lag. Därför blev det vanlig träning i stället.

Flera nya fanns dock på plats för att försöka övertyga tränarna om att just de är rätt för ett framtida kontrakt. Prio ett är målvakt som ersättare till Peter Zwetsloot Isaksson som slutar. I förra veckan testade Stångenäs Andreas Samuelsson och Häckens Rasmus Iversen.

På måndagen var Torslandas David Stenman på plats, ursprungligen från Smögen, liksom Jonathan Johansson från Selånger.

– Jonathan har spelat tillsammans med Hampus Bohman i Umeå, men det är inte så vi fått kontakt. Hans rådgivare ringde oss, men han är också aktuell för GIF Sundsvall, säger Johan Ederwall i Oddevolds fotbollsutskott.

Han säger att Oddevold totalt kommer att testa sex målvakter.

– Två kommer nästa vecka, men där vill jag inte avslöja några namn, säger Ederwall.

På plats på måndagsträningen fanns också offensiva vänsterbacken Daniel Garcia från Häcken, mittfältaren Anders Mogren från Gauthiod, anfallaren Kristoffer Borén från Lidköpings FK liksom mittfältaren Mido senast i Trollhättan.

En nyopererad Johan Patriksson stod vid sidan om och såg sina lagkamrater och eventuellt blivande lagkamrater träna.

Oddevold har just nu 13 spelare kontrakterade inför nästa säsong. Tanken är att ha mellan 22 och 24 spelare i truppen. Två egna juniorer, Adam Engelbrektsson och Andreas Bergman, har flyttats upp.

– Vi hoppas få klart med ett par spelare inom kort, säger Ederwall, som också säger att man för en dialog med samtliga i truppen från förra säsongen.

– Ingen är egentligen avskriven, säger han.