Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Lämnar. Jonas Lindberg lämnar LSK för spel i norska Sarpsborg 08 i Tippeligan.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Storstjärnan lämnar Ljungskile

Jonas Lindberg lämnar Ljungskile SK för spel i norska Sarpsborg 08 i Tippeligan.

26-årige Jonas Lindberg kom från Varbegs Bois till Ljungskile inför säsongen 2013 och har sedan dess varit en lagets genomgående bästa spelare. Det har spekulerats i att anfallaren ska ha varit nära Jönköpings södra, men nu hamnar han alltså i Sarpsborg 08, som spelare i norska högsta ligan.
– Jag är nöjd över att ha skrivit på för Sarpsborg. Det känns som ett steg i rätt riktning, säger Jonas Lindberg till Bohusläningen.
Vad vet du om Sarpsborg?
– Det är ett spelande lag och spelar den fotboll som jag vill. Jag ser fram emot kommande säsong och tycker det ska bli roligt att spela i Tippeligan, berättar Lindberg, som siktar på att ta en startplats i sin nya klubb.
Under sina tre säsonger i LSK blev den 26-årige anfallaren en publikfavorit för hemmapubliken på Uddevalla arena. Med snabbhet, teknik och bra avslut bidrog han till att slutade sexa i årets upplaga av superettan. Men några fler framträdanden i Ljungskiletröjan blir det inte.
I alla fall inte för den här gången.
Hur trivdes du i Ljungskile?
– Jag trivdes jättebra i Ljungskile och klubben har hjälpt mig att utvecklas till den spelare jag är i dag. Det har varit jätteroliga tre säsonger och höjdpunkten var hela fjolårssäsongen och kvalet mot Gefle till allsvenskan. Men nu kände jag att det var dags för en ny utmaning, säger den målfarliga anfallaren, som är nöjd över sina tre säsonger i klubben.
Lindberg berättar att det inte är första gången som han har varit aktuell för Sarpsborg. Inför säsongen 2014 uppvaktades han av klubben.
– Men jag valde i stället att förlänga med Ljungskile. Det kändes bäst då.
Han berättar vidare att han hade bud från några andra klubbar, men att valet föll till slut på Sarpsborg.
– Jag känner att det här känns bäst. Det är en bra förening, som spelar i högsta ligan och dessutom ligger nära rent geografiskt, avslutar en nöjd Jonas Lindberg.
I år har han gjort fem mål och åtta framspelningar 29 seriematcher, varav alla från start.
Det blev totalt 20 mål på 85 seriematcher, varav 84 från start i LSK-tröjan.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Han lämnar LSK gratis då hans kontrakt gick ut efter säsongen. Kontraktet med Sarpsborg sträcker sig över två år. Jonas Lindberg är den andre spelaren som har lämnat Ljungskile efter säsongen.
Tidigare veckan blev vänsterbacken Niclas Andersén klar för allsvenska Häcken. Sarpsborg ligger elva i Tippeligan inför den sista omgången. Lindberg gör sitt första träningspass med sin nya klubb i början av januari.