Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Vårdtagare får besök av 23 olika anställda

23 personer. Så många anställda kan en vårdtagare i Sotenäs med stort hemtjänstbehov få besök av under två veckor. Det ger kommunen en andraplats på värstingtoppen i landet.

Ensam i topp med 26 olika anställda ligger Habo, enligt en sammanställning som nyhetsbyrån Siren har gjort utifrån databasen Kolada. På andra plats ligger, förutom Sotenäs, även Vaggeryd, Klippan och Hällefors. Bäst är Sorsele med sju personer.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Siffrorna är ett genomsnitt. Det betyder att vårdtagaren ibland får besök av färre hemtjänstpersoner och ibland av ännu fler.

2016 hade alla kommuner tillsammans ett genomsnitt på 15 olika anställda. Redan det är mycket. säger forskaren Marta Szebehely, till nyhetsbyrån Siren.

– Ett snitt på 15 olika personer på två veckor är väldigt högt och gör att många med hemtjänst inte känner sig trygga.

– Har du inte förmåga att förklara vad du behöver hjälp med blir det ett jätteproblem. Och kan du förklara, är det väldigt tröttsamt att behöva göra det gång på gång.

Nils Olof Bengtson (M), är ordförande i omsorgsnämnden i Sotenäs. Han trodde inte att 2016 års siffra för Sotenäs skulle sluta på 23 olika anställda. 2015 var det elva anställda och 2014 var det 18.

– Det är en sak vi jobbar mycket med. Vi lyckades förbättra siffran 2015 men har haft väldiga problem med personalrekrytering. Vi har satt igång en hel del aktiviteter för att få ner antalet ansikten som hemtjänsttagaren möter.

En åtgärd är att se över schemaläggningen och minska antalet deltider för att istället skapa fler heltider. Då blir det färre personer som möter vårdtagarna men det måste också pusslas ihop med schemat.

Enligt Nils Olof Bengtson beror rekryteringsproblemen till stor del på att många har lämnat och fått arbete på HVB-hemmen för flyktingungdomar.

– Det är en oerhörd efterfrågan på personal. Man vill pröva något nytt och tagga upp sin lön. Det är ett sätt att påverka sin utveckling. En annan orsak kan vara att vi ligger sämre till geografiskt ute på ett näs, inte många vill pendla hit.

Om det handlar om arbetsförhållandena, är svårt att säga, menar han.

– Det har varit ansträngt, framförallt i hemtjänsten som ökar något enormt. Vad som är huvudorsaken kan jag inte säga.

Följden har blivit att fler vikarier som saknar utbildning, har anställts. Enligt Nils Olof Bengtson leder det till högre korttidsfrånvaro eftersom de ofta upplever mer stress än erfaren personal.

233 av landets 290 kommuner ingår i sammanställningen som visar statistik för 2007 - 2016, och gäller vårdtagare som har minst två besök i veckan.