Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Angelo Vega har skrivit på för Svane men får vänta till den 27 september innan han är spelklar.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Vega lämnar efter att Jensen sparkats

Flera spelare i IFK Uddevalla känner en stor besvikelse över klubbens beslut att sparka Joakim Jensen. För mittfältaren Angelo Vega var det droppen som fick bägaren att rinna över. Nu lämnar han klubben.

Han har tränats av både Erik Hamrén och Zoran Lukic. Trots det tycker Angelo Vega att Joakim Jensen är en av de bästa tränarna han har haft. När han kom till IFK Uddevalla för knappt två år sedan var just Jensen en bidragande orsak till Vegas underskrift.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Jag ville spela den här fotbollen som Jocke och IFK Uddevalla stod för, säger han.

Joakim Jensen gjorde succé under sitt första år som tränare för IFK och ledde laget upp i söderettan. Där har det inte gått lika lätt. Även om spelet långa stunder har sett bra ut har resultaten uteblivit. Två segrar på 16 matcher har gjort att laget just nu ligger på nedflyttningsplats, en bra bit från strecket.

Men att låta Jensen ta hela smällen var fel, menar Angelo Vega.

– Det Jocke har gjort med oss vet jag inte om någon annan hade kunnat göra. Jag fattar faktiskt inte hur han har orkat. Visst har vi haft problem med resultaten, men vi har haft ett grundspel som funkat. Vi har stått bakom honom hela tiden och varit överens om att spela den här fotbollen, säger han.

Vegas kontrakt går ut efter säsongen, men av sympati för Jensen och på grund av att han inte står bakom klubbens beslut väljer han att lämna med omedelbar verkan.

– Det blir inga fler matcher för mig den här säsongen, varken i IFK eller i något annat lag. Därefter får vi se vad som händer, säger han.