Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Denna artikel ingår för dig som är kund.

  VM-guld till bohusdansare

  Roberth Blom och Malin och Jennie Rönnbrant tog VM-guld i dubbelbugg i sitt sista mästerskap tillsammans. – Kul att sluta på topp, säger Malin Rönnbrant.

  Tre medaljer blev facit för Bohusläns dansare när VM i bugg avgjordes i norska Fauske. Bohuslän var det landskap som hade flest dansare med till VM, hela 14 stycken. Dessa lyckades också bra i helgens tävling.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

  Totalt tog Sverige sex guld, nio silver och åtta brons i mästerskapen. Av dessa svarade de bohuslänska dansarna för ett guld, ett silver och ett brons. Dessutom en fjärde- och två femteplatser.

  Dubbelbuggarna Roberth Blom, Jennie och Malin Rönnbandt slog till och tog en guldmedalj i sin sista tävling tillsammans. Trion hade siktat på guld och fick också till detm när det väl gällde.

  – Vi är himla nöjda, säger Malin Rönnbrant.

  Nu splittras dock trion på grund av studier på annan ort bland annat. Malin Rönnbrant själv tänker dock fortsätta men byter partner.

  – Jag ska satsa på boggie woogie och bugg tillsammans med Markus Melin, säger hon.

  Även de två andra medaljerna togs i grenen dubbelbugg, fast då i juniorklassen. Silvret gick till Viktor Olsson med sina tjejer Jennifer Jonasson och Sara Erlander. De slog Odin Willig, Emma Lindh och Matilda Carlsson som kom trea.

  – Dessa gjorde VM-debut och kom därifrån med varsin medalj. Riktigt starkt, säger Christer Lindh.

  De västsvenska dansarna dominerar just nu dubbelbugg junior, då guldet gick till Karlstad och fjärde platsen gick till Bohuslän genom Rasmus Ljunggren med systrarna Amanda och Natalie Karlsson. I boogie Woogie gick EM-bronsmedaljörerna, Jonathan Haug och Elin Hellberg, återigen till final och slutade där femma.

  – Starkt med tanke på den hårda konkurrensen, säger Christer Lindh.

  I juniorklassen missade Odin Willig och Emma Lindh precis finalen. De slutade åtta. Odin och Emma deltog även i bugg junior och slutade på en femte plats.