Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Denna artikel ingår för dig som är kund.

  Zhubi klar för allsvenskan

  Åtvidaberg har gjort klart med sitt första nyförvärv inför den allsvenska comebacken. Uddevallakillen Petrit Zhubi, senast i FC Trollhättan, har skrivit på för två år. – En dröm som går i uppfyllelse, säger Petrit till Bohusläningen.

  23-årige Petrit Zhubi har Eds FF som moderklubb. Efter flera säsonger i Oddevold gick han till FC Trollhättan 2010. Där spelade han 17 matcher i superettan förra säsongen och gjorde två mål. I år har han varit given i startelvan och gjort åtta mål i ettan. Men han är inte helt nöjd med säsongen.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

  – Absolut inte. Vi var seriefavoriter men höll på att åka ur. Men många är unga och vet nu hur det är att spela i ettan. Det kommer att bli bättre nästa säsong, säger Petrit.

  Åtvidaberg har haft ögonen på Petrit Zhubi ett tag. Representanter fanns på plats i samband med matchen mot Motala i augusti. det var då Petrit själv blev medveten om intresset. Men fler klubbar har varit intresserade av hans tjänster den kommande säsongen. Även GIF Sundsvall, även de nykomlingar i allsvenskan.

  – Det stod mellan Åtvidaberg och Sundsvall. Lite spännande att se när dom möttes i seriefinalen. Men nu känns det bra att det är klart.

  Petrit Zhubi säger sig ha fått mycket positiva intryck av Åtvidaberg och sportchefen Mats Karlsson. Han har besökt samhället vid några tillfällen och skrev på papperen under tisdagen. Lägenhet är också fixad. Den 11 november flyttar han upp.

  – Allt verkar himla bra. Jag flyttar själv till att börja med så får vi se om tjejen flyttar med senare, säger han.

  Åtvidaberg kommenterar sitt första nyförvärv i ett pressmeddelande.

  ”Vi har varit och tittat Petrit och är intresserade av hans spetsegenskaper med sin snabbhet och teknik i fart där han är bra på att utmana. Petrit har också potential i sitt målskytte. Vi ser att han passar väl in i vår spelmodell, på vårt underlag och vi ser fram emot att se Petrit i ÅFF-tröjan under kommande säsonger”, skriver Åtvidaberg i ett pressmeddelande.

  – Det är ju väldigt fina ord och jag håller med. Jag har tränat extra hårt den här säsongen vilket också gett resultat.

  Hur känns det nu att få spela i allsvenskan?

  – Fantastiskt. Bara att få spela TV-matcher på de stora arenorna är något alldeles speciellt, säger han.