Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/9

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Äldre kvinna försvunnen i Ljungskile

En kvinna i 80-årsåldern har anmälts försvunnen. Polis har sökt efter kvinnan under natten, och under torsdagen har insatsen utökats rejält.
– Vi drar ihop så många som möjligt, säger räddningschefen Richard Sörensen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Kvinnan har varit försvunnen sedan i tisdags. Sista gången någon såg henne var vid 12:30-tiden i centrala Ljungskile.

– Vi fick in anmälan i går kväll. I natt har polispatruller sökt efter henne och det har även varit hundpatruller ute. Nu när det blir ljust blir det en annan insats, säger Håkan Larsson, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Uddevalla.

Under dagen kommer polisen ta hjälp av Missing people och militären för att söka efter kvinnan. Händelsen behandlas av polisen som en så kallad särskild händelse, vilket innebär att polisen i västra Fyrbodal tar hjälp av polisresurser från hela Polisregion Väst.

Vid 9-tiden på torsdagsmorgonen var räddningsledaren Richard Sörensen på plats för att formera sökandet.

Då var bland annat polishelikopter med värmekamera, hundar och ryttare på väg.

– Vi drar ihop så många som möjligt. Vi har vissa områden och vissa indikationer på var vi ska söka, säger Richard Sörensen.

Hemvärnet avsöker stort område

En som var på plats under tisdagsmorgonen var bataljonschefen Erika Åbrodd från Hemvärnet.

– Jag kommer vara militär insatschef över de styrkor vi kan skramla ihop så här inledningsvis en vardagsmorgon, säger hon.

– Vi samarbetar med polisen. Det är alltid de som leder, även oss. Vi brukar få ett eget område som vi har hand om. Där har vi delat in oss i vår tur där vi har mc-förare som kör i ett område eftersom de kan avsöka ett ganska stort område med otillgängliga stigar med förhållandevis snabb tid. Sedan har vi grupper som går lite mer söder om området. Där kan vi knacka dörr och det finns lite mer hus.

Är det ett stort område som söks av?

– Det kan väl vara någon mil i höjd och en halvmil åt andra hållet. Men sedan finns det sektorer över en ganska stor yta. Så vi börjar här. Sedan får vi se när det droppar in fler människor allt eftersom så får de ta ytterligare ett och ytterligare ett.

Ser du några svårigheter med just det här sökpådraget?

– Det skulle kunna vara att det är mycket människor som bor här och rör sig i området. Så för hundarna är det mycket spår att hålla reda på. Sedan är det lite grann tiden som är en avgörande faktor. Har det gått lång tid så blir det lite svårare. Man vet kanske inte riktigt var man sett en person under en viss tid.

Kvinnan var vid lunchtid på torsdagen fortfarande inte funnen.

– Vi fortsätter söka och gör nu en planering för kvällen och natten, säger Lars Eckerdal, kommenderingschef hos polisen i Uddevalla.

LÄS MER: Polisen kan ändra sin sökinsats efter nya vittnesuppgifter