Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Lasse Edwartz
Bild: Lasse Edwartz

Är det olagliga boendet helt accepterat?

Delårsboende har ibland bedrivits i decennier.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Delårsboendet ska uppmuntras i Sotenäs. Det är de styrande borgarnas nya politik. Allt delårsboende är bra och skapar skatteintäkter för vår fattiga kommun. Delårsboendet i sjöbodarna skapar intäkter för dess ägare, intäkter som sedan blir beskattade.

Är det därför som det tidigare olagliga boendet numera är helt accepterat av de styrande borgarna? En bod sålde för några år sedan i Smögens hamn. Makarna som köpte boden bor hela sommaren i sin bod. De är ju skrivna i Sotenäs, varför bor de inte i sitt hus, eller lägenhet? Enkelt, de hyr ut sin villa under hela sommaren. Intäkterna av detta kommunalbeskattas sedan, alltså en vinst för kommunen.

I en annan sjöbod har delårsboendet bedrivits i decennier. Det är allmänt känt och betecknas nästan som helt normalt. Så kommer augusti månad med dess härliga kräftskivor. Många har dessa glada fester i sin sjöbod. Då inträffar det helt absurda. Partygästerna får ilskna sms eller telefonsamtal från delårsboenden som bor i sjöbodarna: Sluta upp med ert oväsen, vår nattsömn är störd!

Så långt har det alltså gått, de som bor i sjöbodarna vill ha det tyst och stilla runt sig och de känner att de har stöd i detta från sina styrande partikamrater i Sotenäs.

Totalt maktlös arrendesjöbodsägare