Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: Karl af Geijerstam

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Är det trafiksäkert i Uddevalla?

Snälla stoppa detta elände och lägg pengarna på att laga alla hål i vägarna!

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Nu är det stopp och låånga köer i trafiken p.g.a. att man tagit bort busshållplatsfickorna i större delen av Uddevalla. Agneberg, Östra stationen, Strömstadsvägen, Skogslyckan för att nämna några. Bilarna står där i kö och brummar och spyr ut avgaser medan de väntar på att bussen ska köra. Skall detta vara miljövänligt? Nej!

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Vad var det för fel innan, då körde bussen in på hållplatsen och trafiken flöt på, när bussen skulle ut så lämnade bilarna företräde. Enkelt!

Trafiksäkert? Nej, eftersom många förare sitter där i kö och blir frustrerade och kanske gör en omkörning på gångbanan i stället. Har själv sett detta. Gående tränger sej emellan de köande bilarna för att komma över gatan och håller tummarna att de hinner innan trafiken rör sej igen.

Snälla stoppa detta elände och lägg pengarna på att laga alla hål i vägarna och öka belysningen( inte bara månsken) i stan på kvällarna, DET skulle öka säkerheten !

Bilen behövs och har kommit för att stanna då bör man underlätta i stället för att motarbeta framkomligheten i stan. Argument som att få fler att ställa bilen och resa med buss istället håller inte, då får man sänka biljettpriserna rejält och utöka linjenätet , även då är det massor med människor som inte kan åka av olika skäl.

Gunilla

OBS! Till alla som är ute i mörkret även i stan: ANVÄND REFLEX !!!