Återvinningssäcken går ännu att rösta på

Självklart svarar vi på frågor, alla som kontaktar kommunen med frågor får svar. Man kan både höra av sig genom post, mejl eller telefon. Det går bra att ringa till vår reception, 0304–334000, som slussar frågorna till rätt person eller ringa direkt till den politiker som man vill nå.

ANNONS

Replik till "Undrande Orustbo"

LÄS MER:Varför har renhållningen på Orust försämrats?

När det gäller återvinningen som många har frågor om så finns det extra många personer som hjälper till med svar på de frågor som de som hör av sig har. Att besvara alla dessa frågor i insändarspalter fungerar inte.

Däremot ska man veta att på frågan varför kommunen ändrat på något är svaret att enligt lag måste avtal upphandlas efter det att avtalstiden löpt och så är gjort, ett nytt företag vann. Inget av företagen som finns har velat fortsätta hanteringen med återvinningssäcken. Att notera är att den inte är kommunal utan är en tjänst som förpackningsindustrin ansvarar helt och hållet för, precis som de ansvarar för återvinningsgårdarna. Mycket har varit bra tidigare men tiderna, reglerna och lagarna förändras och vi har att förhålla oss till detta.

ANNONS

Nu erbjuder förpackningsindustrin genom företaget TMR kostnadsfri hämtning av plast, metall och papper. Avgiften har vi kunder redan betalat när vi köper förpackningarna.

När det gäller Orustförslaget, där medborgarna kan skicka in idéer och förslag så ligger de förslagen ute i 90 dagar för alla att rösta på. Förslaget om återvinningssäcken är röstningsbart fram till den 12 maj. Efter 90 dagar går de förslag som fått fler än 25 röster in och blir ett ärende där man tar beslut i kommunfullmäktige om att bifalla eller avslå det. Reglerna finns att läsa på hemsidan.

Ja, det är helt rätt, jag svarar gärna på frågor, precis som jag svarade den insändarskribenten som satte sitt namn under insändaren. Det är bara att höra av sig till mig, till någon annan politiker eller till någon i vår kunniga personal, den möjligheten finns för alla.

Catharina Bråkenhielm (S)

kommunstyrelsens ordförande, Orust

ANNONS