Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Läsarbild

Åtgärda trafikkaoset vid ExxonMobil

Att det inte hänt någon olycka än är för mig en gåta.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

I Uddevalla har vi genom samarbete mellan kommun, näringsliv och privatpersoner begåvats med ett av de vackraste promenadstråken i landet – Uddevallas egen Strandpromenad.

För att komma fram till startpunkten vid Svenskholmen måste man passera ExxonMobils anläggning vid Oljehamnsvägen. Här väntar ständigt ett stort antal långa lastbilar på att lasta och lossa sitt gods på ExxonMobils anläggning. Rekordet lär vara 28 stycken samtidigt. Bilarna köar utmed vägen, mitt på vägen, i vägkorsningen och mot trafikriktningen. Samtidigt passerar gående (med eller utan barnvagnar), cyklister och bilister förbi anläggningen på sin väg till (eller från) Svenskholmen.

Att det inte hänt någon olycka än är för mig en gåta. ExxonMobil – som annars trycker hårt på säkerhet och miljö vid sina anläggningar förmår inte göra något för att åtgärda problemen. Det är tydligen viktigare med säkerhet innanför staketet än utanför detsamma.

Vid förfrågan påstår man att man fört (och för) en dialog med Uddevalla Kommun och samtidigt erbjudit sig att hjälpa till med ombyggnader för att lösa situationen men fått svaret från kommunen att det är bra nog som det är! Om så är fallet stämmer det föga med ett av kommunens påståenden ”Uddevalla - En Säker Kommun”.

Dags att agera!

Strandpromenadare

VAD TYCKER DU? Kommentera med tjänsten Ifrågasätt här nedan.