Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Bättre än borgarna. Skribenten föredrar socialdemokratisk politik framför de åsikter som återfinns på ledarplats.

Öppna gränser är Europas största politiska misstag

Jan Ivarson: Har finansministern äntligen drabbats av klarsynthet?

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Vår finansminster har drabbats av klarsynthet. Hon har uttalat sig kritiskt i invandringspolitiken. Bland folket är uppfattningarna förmodligen delade huruvida hon drabbats av en sjukdom eller om det är förnuftet som fått komma till tals. Man kan undra vad hennes chef statsministern tycker. Han som vill tvinga andra länder att ta efter svensk politik och öka på massinvandringen till vår nivå, såsom påbjudits från Bryssel.

Statsministern menar att inte bara hans land skall ta konsekvenserna med utanförskapsområden och kriminalitet som vuxit honom och polischefen över huvudet. Även andra länder måste i rättvisans namn få ´dess beskärda del av fröjd och smärta´ som det står i psalmen ´Bott en dag´. Den känner färre numera. Äldre lärde sig psalmer i skolan, men sådant har vi slutat med för att inte kränka nysvenskar med annan religion och värdegrund och för att anpassa svenskars integration.

När statsministern hävdar rättviseskäl för att andra länder ska ta emot fler asylsökare, försätter han sig i en svårförklarlig situation. Han har länge hävdat invandringens fördelar och rent av nödvändighet för att säkra Sveriges framtid. Då kan man undra varför han inte tar mot så många som finns att tillgå. Det är svårt tro att han av solidaritetsskäl vill att andra länder skall få fler asylsökare för att folken i dessa länder önskar det.

Tvivlande svenskar kan inte undgå tanken att statsministern innerst inne inser att öppna gränser för folk med icke västerländska värderingar varit Europas största politiska misstag i modern tid. Politiken har påtvingats oss av EU och våra senaste regeringar. Statsministern befarar nu att medias stöd för politiken inte övertygar väljarna inför kommande val. Därför tvingas han till omvändelse under galgen genom att skjuta en minister framför sig så han själv slipper krypa till korset.

 

Jan Ivarson

politiskt obunden

 

Har du synpunkter på insändaren eller vill du tycka till om något annat? Använd vårt insändarformulär eller läs mer om hur man gör här.