Påståenden om att Ebba Busch är en lögnaktig politiker bygger på att S lägger osanningar, som aldrig sagts, i hennes mun, skriver Conny Brännberg (KD).
Påståenden om att Ebba Busch är en lögnaktig politiker bygger på att S lägger osanningar, som aldrig sagts, i hennes mun, skriver Conny Brännberg (KD). Bild: Janerik Henriksson/TT

Socialdemokraterna smutskastar som självförsvar

För oss kristdemokrater är omsorgen av våra äldre en hjärtefråga. Över 11 000 medmänniskor har avlidit i sviterna efter covid-19, många av dem var äldre. Tusentals människor har inte fått möjlighet träffa en förälder eller mor- eller farförälder under de sista livsdagarna och fick kanske inte ens sörja på plats vid begravningen.

ANNONS

Replik till Bijan Zainali (S) och Anneli Högberg (S)

LÄS MER:Lögnaktigt utspel från Ebba Busch – var är ursäkten?

Inom Västra Götalandsregionen har vår personal gång på gång gjort heroiska insatser för att bekämpa pandemin. Hela vårt sjukvårdssystem är utmanat.

Det är därför som all politisk kraft bör gå till att vi, gemensamt, bekämpar virusets framfart. Jag är därför så förvånad över att de socialdemokratiska ledarna i Västsverige bestämt sig för att driva en massiv kampanj mot Kristdemokraternas ledare Ebba Busch.

Bijan Zainali, regionråd, och Anneli Högberg har undertecknat en raminsändare som skickats till alla västsvenska tidningar. Detta är nu mitt sjunde svar. Jag är mån om att Bohusläningens läsare ska veta att i partiledardebatten sa aldrig Ebba Busch att canceroperationer ställts in på Sahlgrenska. Hela artikeln om att Busch är en lögnaktig politiker som sprider falska budskap, bygger på att S lägger osanningar, som aldrig sagts, i hennes mun.

ANNONS

Jag förstår att den socialdemokratiska rörelsen är skakad. Ett antal negativa artiklar har publicerats om statsråd och en tidigare generaldirektör. För att få bort fokus från detta satsar man stort på att slå upp en miss som KD:s partiledare gjorde i riksdagen. Hon missade att göra en källhänvisning, vilket är beklagligt.

Spinndoktorerna inom Socialdemokraterna har gått loss och försökt att koka ihop en story. Men en falsk utsaga blir aldrig sann bara för att den upprepas.

I vardagen möter jag undertecknarna och uppskattar dem båda och hoppas på framtida och konstruktiva samtal. Den typ av smutskastning som S står för vill jag undvika.

Conny Brännberg (KD)

regionråd