Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Cykling förbjudet.

10 saker vi önskar av det nya styret

Gör staden finare och sanera klottret!

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Så här i jultider skickar barnen sina önskningar till Jultomten. Vi väljer att skicka våra Julklappsönskningar till det nya politiska styret i Uddevalla.

Här är vår 10-i-topp-önskelista:

1. Satsa på skolan och förskolan som är grunden för alla individer att få kunskap och förutsättningar för det vuxna livet. I dagens samhälle är skolan också utomordentlig viktig för integrationen.

2. Satsa på social- och föreningsverksamhet i de områden där såväl bilbränder som annan kriminell verksamhet förekommer. Här måste också föräldrarna integreras i detta arbete. Ingen ska behöva vara rädd för att gå ut.

3. Fortsätt utbyggnaden av äldreboende. Inom loppet av 10-15 år kommer 40-talisterna att stå i kö för någon form av äldreboende och den gruppen kommer att ställa krav på innehållet och servicen på äldreboendet på ett sätt som ingen grupp gjort tidigare.

4. Se till och kom till skott med det nya badhuset – långbänken får inte bli längre.

5. Intensifiera renoveringen av kajerna – kontakten med vattnet är viktigt för såväl uddevallaborna som för tillresande besökare.

6. Se till och kom till skott med den nya brandstationen – även här får inte långbänken bli längre.

7. Fortsätt satsa på centrum – nuvarande arbete med upprustning av trottoarer och torg kommer att bli bra. Men här gäller nu att satsa på innehållet, det måste till ökad kommersiell verksamhet i form av affärsrörelser. Här krävs ökat samarbete mellan kommunen och näringslivet. Och men den kraftiga nybyggnationen av bostäder finns förutsättningar för ökad efterfrågan om utbudet är det rätta. Det gäller att skapa så kallade reseanledningar för att besöka det offentliga vardagsrummet.

8. Fortsätt arbetet med klottersanering liksom vidta åtgärder för nedskräpning av cigarettfimpar på trottoarer och offentliga blomsterkrukor. Få upp skyltar som förbjuder cykling på Kungsgatan samt skapa regler för urlastning av varor från tunga fordon på Kungsgatan.

9. Flytta Stadshuset från nuvarande Blåkulla till centrum, och samplanera den flytten med teater- och musiklokal, en form av ett ”minikulturhus”.

10. Effektivisera driften och utvecklingen av evenemang och turism, till gagn för såväl uddevallaborna och tillresande turister. Slå ihop nuvarande Destination Uddevalla, Centrumutveckling, Uddevalla Turism AB, men exkludera de vita båtarna.

Avslutningsvis, skapa en offentlig informationsplattform där uddevallaborna kan följa utvecklingen i de olika utvecklingsprojekten, en form av Nyhetsmeddelande, i såväl tryckt som digital form, kanske inrätta ett "show-room” i centrum där man på ett pedagogiskt sätt kan beskriva den löpnade utvecklingen av vår kommun.

Vårat Gäng

Gamla uddevallabor med olika yrkesbakgrund och med bred erfarenhet av andra destinationer; Nils Carlsson, Per-Olof Ek, Ingela Hellberg, Kent Passbo, Håkan Kragnert, Tommy Reinhardt med flera