Den nya politiska majoriteten skrev under en ny politisk plattform i somras. Det är fortfarande högerpolitik, tycker debattören.
Den nya politiska majoriteten skrev under en ny politisk plattform i somras. Det är fortfarande högerpolitik, tycker debattören.

Uddevallas högerstyre fortsätter – även med S

Hemtjänstgrupperna i Uddevalla centrum omorganiseras just nu enligt det som planerats under det förra högerstyret

ANNONS

Håller helt och hållet med Uddevallas moderater om att Magnus Jacobsson med flera i Kristdemokraterna inte borde spela så upprörda över att Moderaterna fortsätter styra Uddevalla kommun tillsammans med Socialdemokraterna. Den gamla högerpolitiken fortsätter ju som förut.

LÄS MER:Inte vårt fel att KD sitter på bänken

Socialdemokraterna fick under förra mandatperioden en politisk majoritet för att ”halvmiljardprojektet” med det nya badhuset skulle ligga på nuvarande centrala plats där Walkesborgsbadet idag ligger. För detta argumenterade man sakligt och professionellt med gott beslutsunderlag. Ett badhus som var lättillgängligt, även för den som inte åker bil. Ett badhus som en del av ambitionen att bygga staden som en helhet – inifrån och ut. Nu fortsätter i stället planeringen för att bygga badhuset i utkanten av staden, vid Rimnersvallen. Allt enligt borgerlig politisk önskan, samt lobbygruppen ”Vårat gängs” önskan.

ANNONS

LÄS MER:Fina ord hjälper inte – ett svek är ett svek

Hemtjänstgrupperna i Uddevalla centrum omorganiseras just nu enligt det som planerats under det förra högerstyret, innan Socialdemokraterna klev in som en del av den politiska makten i Uddevalla kommun. Nu har ju dock socialnämndens nya ordförande Stefan Skoglund (S), i ett replikskifte här på Bohusläningens debattsida med mig, försäkrat att det kommer bli en omorganisation som inte har till syfte att spara pengar, utan bland annat ”att brukarna ska träffa färre personer och få bättre kontinuitet med mera, som förvaltningen ska verkställa”. Sker detta sista som utlovat, så har ju politiken helt klart en stämpel av vänster. Vi får se.

LÄS MER:Inte vårt fel att KD sitter på bänken

Sist bara den lilla retoriska ”grodan” av Moderaterna. Man kan visst göra mål med en lagkapten. Det är tom standard så vitt jag vet. Vi hade aldrig mer än en lagkapten i varje lag när jag spelade med Myckleby IK i division 7, i slutet av 1900-talet. Men det var kanske därför vårt lagbygge aldrig klättrade i seriesystemet heller.

Pål Magnusson

Uddevalla