"Både elever och personal i Munkedal är värda och behöver bra lokaler, det ska vi inte tumma på", skriver Olle Olsson (KD).
"Både elever och personal i Munkedal är värda och behöver bra lokaler, det ska vi inte tumma på", skriver Olle Olsson (KD). Bild: Henrik Montgomery/TT

Inte röstfiske att vilja ha alla fakta på bordet

En volymstudie, beställd av kommunstyrelsen, som redovisades på barn- och utbildningsnämndens senaste sammanträde visar att det är fullt möjligt att bygga om och till Munkedalsskolan och Bruksskolan. Tidigare har det hävdats att dessa två skolor inte var möjliga att bygga ut.

ANNONS

Replik till Christoffer Rungberg (M) med flera

LÄS MER:Skolan i Munkedal ska inte användas för röstfiske

I detta läge vill vi kristdemokrater givetvis att det utreds vad som är bäst för våra elever och för kommunens ekonomi, en nybyggnad eller att befintliga skolor byggs om och till. Jag förstår Moderaternas oro när andra partier vill undersöka vad som är bäst för kommunen när de själva bestämt sig trots att alla möjligheter inte var belysta. Att kalla det röstfiske när vi vill ha alla fakta på bordet innan det slutgiltiga beslutet tas, är inte seriöst.

Både elever och personal i Munkedal är värda och behöver bra lokaler, det ska vi inte tumma på. Vi har inte råd att fatta det slutgiltiga beslutet innan all fakta finns framme. Den kostnad på många miljoner som måste till för att renovera Munkedalsskolan och Bruksskolan även om den nya 4–6-skolan byggs behöver också vägas in.

ANNONS

Givetvis kostar ytterligare utredningar pengar men beslut utan full information kan kosta mer.

Olle Olsson (KD)

2:e vice ordförande barn- och utbildningsnämnden, Munkedal

LÄS MER:Moderaterna vill gå vidare trots felaktigt beslutsunderlag om skolan

LÄS MER:Ombyggnad eller nybyggnad – det är frågan i Munkedal