Henrik Sundström (M)
Henrik Sundström (M) Bild: Lasse Edwartz

Inte vårt fel att KD sitter på bänken

Moderaterna i Uddevalla: Man gör inga mål med bara en lagkapten, ens om det är Zlatan.

ANNONS

Svar till Magnus Jacobsson (KD) med flera 21 december

LÄS MER:Fina ord hjälper inte – ett svek är ett svek

Uddevalla kommun har stora behov som vi just nu möter. Arbetet är i full gång med att bygga ny brandstation, förnya centrum, utveckling av Rimnersområdet, flytt av hamnen, bygge av nya omsorgsboenden, och inte minst ett stort antal nya skolor och förskolor.

När vi i Moderaterna förhandlade om en ny politisk ledning efter valet 2018, sökte vi förtroendet från övriga partier att få leda detta stora förnyelsearbete som vi då hade framför oss. Det arbetet sker i nämnderna; främst samhällsbyggnadsnämnden, men också barn- och utbildningsnämnden, kultur och fritidsnämnden samt socialnämnden. Därför prioriterade vi att få leda dessa nämnder, snarare än den mer representativa och samordnande rollen som ordförande i kommunstyrelsen.

ANNONS

Vi menar att samhällsbyggnadsfrågorna är en ödesfråga för hela kommunens framtid. Kan vi inte säkra våra medborgares och medarbetares säkerhet, utbildning, livsmiljö och arbetsplatser, så är ideologiskt finlir inte relevant.

Politik är ett lagarbete, särskilt gäller det kommunpolitik. I ett lag tar man olika roller, som alla är lika nödvändiga för vinst. Man gör inga mål med bara en lagkapten, ens om det är Zlatan. Vi förstår att Magnus Jacobsson tycker att det är tråkigt att behöva sitta på bänken för tillfället, men beskyll inte oss andra för att vi skulle undandra oss något regeringsansvar. Det är i högsta grad tvärtom.

Henrik Sundström (M)

tf ordförande Samhällsbyggnadsnämnden

Roger Ekeroos (M)

ordförande Barn och utbildningsnämnden

Camilla Josefsson (M)

1:e vice ordförande Socialnämnden

Gösta Dahlberg (M)

1:e vice ordförande kultur- och fritidsnämnden