Barnen på Fjällrävens förskola måste flytta när lokalerna ska göra plats för en privat förskola. Skribenten är frågande till beslutet.
Barnen på Fjällrävens förskola måste flytta när lokalerna ska göra plats för en privat förskola. Skribenten är frågande till beslutet. Bild: Håkon Mosvold

Varför flytta två förskolor i stället för en?

Jag har i dagarna fått till mig information att Fjällrävens förskola i Uddevalla ska stänga helt från och med den 6 juli.

ANNONS

Fjällrävens förskola är en kommunal förskola som har varit verksam i många år. Förskolan har tillgång till både bassäng och gymnastiksal som har varit uppskattat av barnen. Personalen har lång erfarenhet och mycket kompetens för att möta barn med olika behov.

Personalen fick information om stängningen den 27 april och föräldrar fick brev den 29 april. Varken föräldrar eller personal har fått information om att detta var på gång. Lokalerna som lämnas ska ge plats för Killingens privata förskola som drivs av Ulna. Den förskolan ska rivas.

LÄS MER:Förskoleflytt öppnar för nybygge i Uddevalla

Varför är det så tyst och varför flytta två förskolor i stället för en? Nu får föräldrarna söka sig till en ny förskola eller flytta med till Dalabergs förskola. Personalgruppen splittras och får arbeta på andra förskolor. Hur stämmer detta med Uddevalla kommuns vision: Öppenhet, respekt och professionalitet?

ANNONS

Anhörig