Magnus Jacobsson (KD) får hård kritik för sin tweet om Socialdemokraternas historia.
Magnus Jacobsson (KD) får hård kritik för sin tweet om Socialdemokraternas historia. Bild: Isabella Persson

Befängd historiebeskrivning av Magnus Jacobsson

Den flört med högerextrema värderingar som inleddes av KD:s Sara Skyttedal har fått en ny höjdpunkt med pingstvännen och KD-politikern Magnus Jacobsson.

ANNONS

Det är naturligtvis fullständigt befängt att likt Jacobsson anklaga nuvarande socialdemokrater för detta partis tillskrivna missgrepp på 30-talet och några årtionden framöver. Även om jag kan vara ganska missnöjd med mitt tidigare parti på en stor rad punkter.

Lika befängt är det att blanda samman kommunister och nazister bara för att Hitler och Stalin för en kortare period lyckades samarbeta i en vinn-vinn-situation.

Att Magnus Jacobsson likt halva Sveriges ungdomsskara lyckats stava sig igenom en akademisk grundexamen förändrar inte min inställning. Kopplingarna är till exempel minst lika anskrämliga som att försöka blanda samman Uddevalla pingstförsamling med pingstförsamlingen tillika mördarsekten i Knutby.

ANNONS

Efter att av Sara Skyttedal informerats om att KD med Lewi Pethrus som anfader inte är ett kristet parti blir behovet av ett sådant parti alltmer uppenbart. Portalparagrafer för ett riktigt kristet parti kunde gärna vara Jesu bergspredikningar.

Christer Ahlman

fil. kand, sociolog och fil.dr. i socialt arbete

framför allt pånyttfödd kristen