Hans-Joachim Isenheim (MP) kallar Heikki Klaavuniemis (SD) agerande i kommunfullmäktige för odemokratiskt.
Hans-Joachim Isenheim (MP) kallar Heikki Klaavuniemis (SD) agerande i kommunfullmäktige för odemokratiskt.

SD kunde inte hålla sig till de demokratiska spelreglerna

Karl af Geijerstam skriver i sin ledare (29 september) om kommunfullmäktiges möte i Munkedal att Miljöpartiet genom undertecknad i debatten inte avslöjade hur jag skulle rösta samt att Vänstern meddelade att de skulle lägga ned sina röster och att detta skulle ha varit grunden varför Sverigedemokraterna kunde rösta ut S+C samt M+L.

ANNONS

LÄS MER:Hög skatt är det enda det finns majoritet för

Varken Miljöpartiets eller Vänsterpartiets röster hade någon betydelse i att Sverigedemokraternas budget vann omröstningen.

Skulle Heikki Klaavuniemi hållit sig till Sveriges demokratiska spelregler så hade den budget som skulle fått flest röster i Munkedals fullmäktige vunnit och det är det vi kalla demokrati i Sverige.

Men återigen visade SD att de är ett parti man inte kan lita på. Historien upprepar sig.

Men genom ett helt demokratiskt yrkande fick Miljöpartiet igenom att nedmonteringen av äldreomsorgsplatser stoppas och Ekebacken först stängs när ett nytt äldreboende är inflyttningsklart. Miljöpartiet sa också ja till ett demokratiskt yrkande från KD som innebär att från 2021 minskar veckoarbetstiden med en timme för vård- och omsorgspersonal i Munkedals kommun. Också detta yrkande gick igenom med röster från Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

ANNONS

LÄS MER:SD:s nya budget ser ut att vara inlämnad i panik

För Miljöpartiet fanns inte möjlighet att lägga rösten på något av den lagda budgeten som fanns att välja på eftersom de varken innehöll satsningar som skulle bidra till att rädda miljön eller satsningar på vård- och omsorgspersonalens arbetsmiljö. Båda är viktiga för oss.

Tyvärr röstades några dagar innan en motion ned som skulle ha gett vård- och omsorgspersonal en 35-timmars arbetsvecka. Denna motion lämnades in av S, C, KD och MP men fick nej av S och C i välfärdsnämnden med förklaringen att partierna som lämnade in motionen inte längre har ett samarbete. Miljöpartiet i Munkedal vill ha en kortare arbetstid för personalen oavsett med vem vi samarbetar.

Hans-Joachim Isenheim

ordförande MP i Munkedal

ledamot i kommunfullmäktige

ledamot i norra hälso- och sjukvårdsnämnden