Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Alla borde få vara den man är

"Jag blir bedrövad när jag inser att en del är kvar i tiden som var för flera decennier sedan"

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik till Jan-Åke Karlsson 22 maj

Prästen Jan-Åke Karlsson skriver om samkönade par och uttrycker sin oro över RFSL-organisationens, eller som han själv säger, ”riksförbundet för sexuell lössläppthet” makt i samhället. Han anser att personer tvingas delta i pridetåg och att detta då kränker människornas lika värde, han uttrycker även sin egen oro för att behöva tvingas viga homosexuella par.

I sin artikel talar han dock emot sig själv, då han talar om människors lika värde, samtidigt som han uttrycker sig kränkande mot HBTQ-personer. I Sverige får man ha sina egna åsikter vilket är otroligt viktigt men när det blir till kränkningar som skadar andra människor bör man inte yttra dem. Något för mig oförståeligt är hur man kan störa sig på personer som väljer att använda pronomen hen eller är tillsammans med någon av samma kön. För det är inte så att komminister Karlsson, eller någon annan för den delen, drabbas av hur andra människor väljer att leva sina liv.

Jan-Åke Karlsson skriver också att man och kvinna är menade för varandra och refererar till Bibeln. Det står mycket bra i Bibeln, men också sådant som är förgånget och som vi inte lever efter idag. Eftersom utvecklingen gått framåt, är det inte konstigt att en del saker inte längre efterlevs ur Bibeln, då det skrevs för en sådan lång tid sedan.

Året är nu 2017 och jag blir bedrövad när jag inser att en del är kvar i tiden som var för flera decennier sedan. Det är dags att vakna upp och inse hur dagens samhälle ser ut. För idag så borde det vara en självklarhet i det svenska samhället att man får vara den man är och älska den man vill.

Hannah Staxäng