Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Karl af Geijerstam

Allmänhetens friidrott har ingen hört talas om

Argumenten för ett Rimnersalternativ är svaga

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Badhuset har inte något stort samband med idrottsanläggningar och behöver således inte vara placerat vid Rimnersområdet. Idrottsanläggningarna nyttjas utav idrottande personer medan ett badhus nyttjas utav alla kategorier människor. Det är allt ifrån babysim till den äldste pensionären som finns i målgruppskaran.

Allmänhetens simning har man hört men inte allmänhetens friidrott. Naturligtvis är simföreningarna inkluderade men det är ändå en idrott utan stor samhörighet med övriga. Därmed kan badhuset med fördel vara placerat på ett ställe där tillgängligheten är god för alla människor. Vid debatten emellan företrädarna för två av placeringarna av badhuset framkom inte några särskilt hållbara argument för en placering å Rimnersområdet, som motiverar en placering där. Låt andra argument styra för badhusets placering än att det skall finnas i ett idrottscenter.

Om det skall ligga på samma område som det nuvarande så låt någon titta på en lösning där man bygger i etapper så att man använder det befintliga växelvis med det nybyggda. Klarar man det, vilket borde gå på det stora området, så behövs inga provisorier under tiden bygget pågår.

Incar