Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

På omöjligt uppdrag. Dan Eliason som rikspolischef år 2017. Erold Coleman

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Allt är inte Dan Eliassons fel!

Erold Coleman: Amatörer bakom polisens omorganisation

Replik till ledare 16 augusti

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

LÄS MER: Därför blev polisreformen ett fiasko

Karin Pihl har rätt i att polisreformen blev ett fiasko. Trots att jag definitivt inte vill försvara förre rikspolischefen Dan Eliasson, hade han givetvis ett stort ansvar vilade på sina axlar. Eftersom Eliasson vare sig har polisutbildning eller har tjänstgjort inom den öppna polisen, kan han inte belastas för att ha genomfört en undermålig produkt som levererats av en domare (!), som helt saknar all erfarenhet av polisarbete. Amatörer, (läs: politiker) utsåg en amatör att omorganisera en så stor yrkeskår som polisen, vilket på förhand var dömt att bli ett fiasko.

Trots mer än 40 års erfarenhet från polisarbete av skiftande slag, saknar jag själv både utbildning och erfarenhet från flera områden, på grund av att yrket spänner över så vitt skilda brottsområden. Det betyder, att jag är begränsad.

Karin Pihl ställer sig frågan, "Vad har gått snett?". Svar och enkelt uttryckt. Om stafettpinnen inte är greppvänlig över huvud taget, spelar det ingen roll vem som tar emot densamma. Att skjuta mot Eliasson är orättfärdigt, eftersom svaren på Karin Pihls helt berättigade fråga bör sökas längre tillbaka i leden, det vill säga hos amatörerna.

Erold Coleman

f.d. polis