Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

STOCKHOLM 2018-02-27 Tiggare i snöfall en kall vinterdag 
 Bild: Lars Pehrson/SvD/TT
STOCKHOLM 2018-02-27 Tiggare i snöfall en kall vinterdag Bild: Lars Pehrson/SvD/TT

Amnesty vet vad mänskliga rättigheter är

Liberalernas bostadspolitik kommer knappast minska antalet hemlösa med sina marknadshyror, tvärtom.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik till Roger Johansson

LÄS MER: Fri rörlighet gäller inte för tiggeri

Roger Johansson förfasar sig över att Amnesty anser att tak över huvudet är en mänsklig rättighet för alla som befinner sig i Sverige. Han vill framstå som en politiker som försvarar skattebetalarna. Tänk att RJ med den nya majoriteten i Uddevalla gjorde den politiska organisationen ännu större som sin första åtgärd. Det utan att tala om det för skattebetalarna i Uddevalla före valet. Var fanns det stora vurmandet för oss skattebetalare och väljare då RJ?

Johansson avslutar sin insändare med att tala om att vi har hemlösa som faktiskt är skrivna i Sverige. Vilken nyhet! Jag kan inte låta bli att undra? Hur många sekunder av Johanssons politiska liv har han ägnat åt de hemlösa i Uddevalla? De är nog lätt räknade. Nej den smutsiga retoriken är att ställa två utsatta grupper av människor emot varandra. RJ borde vara medveten om att hemlösa hade vi i detta land långt före EU-Immigranterna kom till Sverige.

Liberalernas bostadspolitik kommer knappast minska antalet hemlösa med sina marknadshyror, tvärtom. Amnesty kräver knappast några lyxbostäder. De talar bara om det självklara. Att ett rikt land som Sverige borde kunna ge alla oavsett var de kommer ifrån tak över huvudet, även de som tvingats tigga för att överleva.

Herr Johansson försöker göra sig lustig "Tillhandahålla bostad för världens befolkning". Det var vi inte ens i närheten av år 2015. Detta är bara ett försök att förlöjliga Amnestys rapport. Amnesty vet vad mänskliga rättigheter är i motsats till Johansson.

Rickard Joelsson-Wallsby

Ordförande Vänsterpartiet Uddevalla