Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Gång- och cykelbanan som går över Nötesundsbron och väg 160 blir tvärt avklippt efter bron, skriver Per Jensen. Bild: Privat
Gång- och cykelbanan som går över Nötesundsbron och väg 160 blir tvärt avklippt efter bron, skriver Per Jensen. Bild: Privat

Anlägg Sveriges finaste cykelslinga

Uddevalla kommun har en gedigen plan över cykelvägar i själva stadskärnan. Vi som bor på Bokenäset ingår också i kommunen, men här satsas det väldigt lite.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Ta till exempel badbryggan vid Kärr som kom på plats med ett nödrop från oss, nålpengar i det hela.

Gång- och cykelbanan som går över Nötesundsbron och väg 160 blir tvärt avklippt efter bron. Tanken har säkert varit att gång- och cykelbanan ska fortsätta till Rotviksbro cirka fyra kilometer bort, men blev aldrig avslutad.

Bebyggelsen ökar runt Sundssandvik och Rotviksbro, därmed också trafiken. Som det är i dag törs föräldrar inte släppa ut barnen i trafiken. Vägarna 160 och 161 är en barriär för barnen, som inte cyklar till skola, vänner, affären eller idrottsplatser. Barnen blir sittande hemma om inte föräldrar skjutsar.

För att främja det rörliga friluftslivet och turistnäringen bör man skapa en cykelled runt Byfjorden och Hafstensfjorden, som kan bli Sveriges finaste.

Tänk er, att cykla ut till Gustafsberg, ta cykeln ombord på M/S Sunningen, stäva ut till västkustens finaste camping, Hafstens camping, med äventyrsbad och massor av aktiviteter. Vidare genom det vackra Sundssandvik, rulla ner till Rotviksbro och stanna till vid Stallgården som har allt vad magen behöver.

Med vinden i ryggen genom Lanesund till Utby, gå på loppis hos Tre systrar och kanske fika där. Sedan genom att göra en kort förbindelse mellan Utby och Unda, så är man tillbaka i stan. Vilken dag!

Hoppas att Håkan Nilsson på Stallgården och Ingela Grytfors på Hafstens camping nappar på idén och driver på de styrande i kommunen.

Per Jensen

Kristevik