Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Fullmäktige på Orust.

Arvodeshöjning ett nytt hån mot oss medborgare

Gunnar Persson: Nu försöker de även brandskatta oss med en omoralisk och huvudlös lönehöjning till sig själva.

Dagens Orustpolitiker står tydligen i begrepp att ordentligt och självgott höja sina löner och arvoden efter valet. Exempelvis avser kommunalråden plussa på sina månadslöner med elva respektive nio tusen kronor per månad till 55 590 kronor respektive 44 472 kronor och utskottsordförandena med tre tusen till 25 000 kronor.

När man hör detta blir man benägen att travestera vår statsminister i samband med bilbränderna i vårt län: "va f-n håller dom på med?" Inte nog med att politikerna på Orust bränt upp flera hundra skattemiljoner på ansvarslösa skolprojekt. Nu försöker de även brandskatta oss med en omoralisk och huvudlös lönehöjning till sig själva.

De som har mage säga sig ta på sig politikeruppdrag av fri vilja och ideellt arbeta för oss medborgare. Detta är ett hån mot oss alla medborgare och inte minst mot oss många som tar på sig och driver olika föreningsnyttigheter till allas fromma. Som före detta aktiv politiker vill jag påstå att oavlönad nedlagd arbetstid i föreningslivet är lika omfattande och ansvarsfullt som att vara politiker oavsett roll.

Måtte detta hårresande utspel så här i valtider bli ordentligt nerröstat i fullmäktige och påverka valröstandet. Hitintills har protest mot förslaget bara hörts från Orustliberalerna men borde förhoppningsvis bli ett memento för övriga partier.

Sådant här utspel kommer annars med stor säkerhet att höja Orust riksrekord på blankröstande i valet till samma nivåer som politikernas självgoda lönehöjning!

Gunnar Persson

Kastet Stillingsön