Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Krångligt? En smögare får mer information om arrende­reglerna.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Avgifterna försämrar livskvalitén

Sotenäs kommun höjer avgifter och arrenden för mycket.

Det som ger Sotenäs kommun dess dragningskraft görs helt om med höjda kommunala avgifter och mycket höjda sjöbods- och båtarrenden.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Vem skall bo i Sotenäs? En åldrande befolkning med små pensioner och inflyttade ungdomar, de klarar inte av dessa höjningar.

De finns något som relaterar till det goda livet och det är möjligheten till att ha båt och sjöbod. Var finns tacksamheten från kommunledningen till de som underhåller bodar och bryggor under isvintrar och stormar? Vad sker med alla privata bryggor och bodar – ingenting.

Dessa ägs till största delen av välbärgade ickekommunmedlemmar. Varför reta upp ortsbefolkningen i Sotenäs kommun som bor och betalar sin skatt här med dessa orimliga höjningar på allt? Båtplatsavgifterna är skyhöga och till och med dyrare än i Stockholmsområdet.

Låt alla Sotenäsbor kunna ta del av det hav och miljö som är unik och bevara den möjligheten till ett gott liv. Man relaterar till det goda livet i Sotenäs där möjligheter till sjöbod och brygga är en del. Här ligger ordet friskvård.

Om Sotenäs kommun står följande: "Havets kommun med en fantastisk livsmiljö med en rik och varierande fritid". För vem?

Uppretade Sotenäsbor