Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Föredöme. I Singapore finns inget klotter.

Bättre att åka till Singapore

Uddevallapensionär: Där har man inga problem med klotter.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Den senaste tiden har vi i tidningen Bohusläningen kunnat läsa en del om den beryktade kommunresan till Kanada, där Evy Gahnström plus ytterligare sex politiker och ledande tjänstemän for till Toronto på skattebetalarnas bekostnad för att studera en modell för integration av nyanlända. De flesta av inläggen har jag dock upplevt som negativa, vilket jag tycker är tråkigt.

Visserligen är integrationsproblematiken i allt väsentligt en fråga för riksdag och regering, men vadå, det är klart att våra ledande politiker och tjänstemän i Uddevalla kommun måste få se sig om i världen. Och tänk bara, här kommer kommunledningen hem fulla av inspiration, visioner och nya idéer efter bara en vecka i Kanada. Det måste ju vara värt varje förbrukad skattekrona.

Detta leder mig in på problemet med klotter. Uddevalla håller på att bli en rejält nerklottrad stad och på vissa håll i staden ser det på ren svenska för jävligt ut på grund av klotter. Det kunde därför vara en briljant idé att låta Evy Gahnström och övrig kommunledning besöka Singapore. Jag har själv besökt staden, visserligen på egen bekostnad, men jag kan garantera att detta är en stad helt befriad från klotter och sannolikt också en av världens renaste städer. Jag ser framför mig hur kommunledningen efter kanske bara 7 till 10 dagar i Singapore kommer tillbaka till Uddevalla, fulla av inspiration och nya idéer. Jag är säker på att en sådan studieresa skulle vara välmotiverad och resultera i ett avsevärt renare Uddevalla, helt fritt från klotter, på ingen tid alls.

Och när man ändå är ute i världen och hämtar inspiration. Varför inte lägga in ett veckobesök i San Francisco och Los Angeles för att studera trafikproblematik och dess lösningar. Efter en dylik inspirationsresa kanske morgon- och eftermiddagsköerna vid Willys-rondellen, som faktiskt kan uppgå till 5–6 minuters köande om man har otur, kan få sin lösning.

Jag önskar därför Uddevallas kommunledning fortsatt inspirerande och givande studieresor, givetvis på skattebetalarnas bekostnad.

Uddevallapensionären