Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Simhall, badinrättning, bad, Walkesborgsbadet. Bild: Ronny B Nilsson
Simhall, badinrättning, bad, Walkesborgsbadet. Bild: Ronny B Nilsson

Badhuset behöver inte vara i centrum

De som vill simma vill inte shoppa

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Som skattebetalare i Uddevalla blir man rädd hur kommunalrådet beskriver sin syn på att våga och vilja utveckla centrum i måndagens tidning. Centrum har ju tyvärr oerhörda problem med bärigheten för handlarna nu när simhallen ligger centralt och då tror man att nya väggar och bassänger på samma plats skall lösa det.

Nej besökare till simhall är inte i stan för att shoppa utan för att utöva sitt fritidsintresse som man önskar göra på enklast möjliga sätt till en rimlig penning. Föreningar har svårt att få tillräckligt med ideella krafter att sköta markservice och då är det en fördel om de är samlade för att erbjuda direkta kringtjänster till sina verksamheter typ kiosk, samtalsrum, funktionärer mm Totalekonomiskt bör gemensamhetsanläggningar samarbeta och vara lokaliserade tillsamman då blir det möjligt att genomföra aktiviteter.

Centrum bör stimuleras mer med infrastruktur som gör det möjligt att bygga fina moderna bostäder som i sin tur skapar efterfrågan och trygghet i staden. I Uddevalla bygger vi mycket mindre bostäder än i jämförbara städer i Sverige se SCB.

Samarbeta för en gemensam plan och släpp den personliga prestigen oavsett parti.

Hoppfull Uddevallabo