Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
STC får inte permanent bygglov på grund av en detaljplan från 30-talet, något skribenten ställer sig frågande till.

Bastiongatan är fast i 30-talet – måste vi åka häst och vagn?

I Bohusläningen kan vi läsa att gymkedjan STC nekas permanent bygglov eftersom detaljplanen från 1930-talet föreskriver att området är till för industriändamål.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Att fortsätta med tidsbegränsade bygglov medför ju att man inte kan satsa på företaget eftersom man inte vet om man får vara kvar.

LÄS MER: Uddevallagymmet nekas bygglov

Om jag inte drömt så finns det längs Bastiongatan flera affärer som säljer matvaror, en veterinärstation, biltvätt och för inte så många år sen skulle det byggas ett badhus mitt emot STC. Det finns olika sätt att marknadsföra sin kommun och de styrande i Uddevalla visar tydligt att man inte vill ha verksamhet i centrala Uddevalla. Undrar om man får köra på Bastiongatan med vanlig bil eller om man kanske måste åka häst och kärra, för det var väl rätt vanligt vid den tidpunkt detaljplanen skrevs.

Som egenföretagare börjar man nu verkligen undra om det inte är dags att flytta sin verksamhet till en modern stad där de styrande vet vilket århundrade det är och inte motarbetar företag som vill satsa. Hoppas det till nästa val dyker upp ett parti som vill Uddevallas bästa, för de lär få många röster. Dagens majoritet och opposition är mest intresserade av sig själva.

Egenföretagare i Uddevalla